Nogomet

Meksiko ništa - Brazil malo

Vedran Attias • četvrtak, 05.07.2007.

Kao što se i očekivalo prije početka, u skupini B najlošija večer natjecanja do sada. Meksiko i Čile su odigrali bez pogodaka čime je Meksiko osigurao prvo mjesto u skupini, a Brazil je minimalnom pobjedom osigurao drugo mjesto i izbjegao Argentinu do kraja natjecanja...

Ovo su bile najlošije dvije utakmice dosadašnje Cope Americe. Uz cijelu noć nogometa, po našem vremenu, nismo vidjeli gotovo ništa. S obzirom kako je već sve bilo rješeno ranije tako se nešto moglo i očekivati. Prvu su utakmicu igrali Meksiko i Čile. Utakmica je završila 0:0. To je i rezultat koji je ova utakmica "zaslužila" jer nismo vidjeli niti jednu pravu priliku.

Nekoliko udaraca iz daljine uputio je Čileanac Suazo, ali svi su bili bezopasni. Puno trke i borbe, no sve se to događalo na sredini igrališta. Kada bi se gledala samo ova utakmica sigurno je kako Meksiko nije zaslužio prolaz, no mora se priznati kako su u prve dvije utakmice pokazali lijepi nogomet. Gledali smo jednu utakmicu koja je pokazala sve nedostatke grupnog sistema natjecanja i vidjeli smo što se događa kada se igra "za ništa".

Drugu utakmicu su igrali Brazil i Ekvador. Brazil si je čak mogao i priuštiti poraz, s obzirom da Čile nije pobjedio, ali su ipak ostvarili minimalnu pobjedu. Iako izbornik Brazila Dunga kaže: "Nismo dozirali nastupe u skupini kako ne bi igrali s Argentinom. Mi hoćemo osvojiti, a da bi to napravili trebamo pobjediti sve.", sigurno je ipak lakše izbjegavati Argentinu što je duže moguće i igrati s najvećim i najjačim suparnikom tek u finalu.

Robinho je svojim četvrtim pogotkom na natjecanju , iz jedanaesterca u 56. minuti, donio pobjedu Brazilu. Dunga je također rekao kako Brazil ne ovisi o jednom igraču i kako su oni kompaktna ekipa, ali statistika kaže kako je Robinho postigao četiri pogotka - isto kao i Brazil. Što se tiče samo utakmice, bila je slična prvoj. Robinho je nešto stalno pokušavao, ali na pokušajima je i ostalo. LOša utakmica dosta neuvjerljivog Brazila koji je takav cijelo ovo natjecanje i ako nastave ovako mogući je oproštaj od natjecanja puno prije nego što to očekuju.

Skupina B:
Meksiko - Čile 0:0; Brazil - Ekvador 1:0

Tablica:
1.Meksiko 7 4:1
2.Brazil 6 4:2
3.Čile 4 3:4
4.Ekvador 0 3:6

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!