Nogomet

Tanaka i Bala za prolaz

Kristian Hohnjec • četvrtak, 05.07.2007.

Srijeda na U-20 Svjetskom prvenstvu u Kanadi nije donijela iznenađenja, favorizirane momčadi ulovile su puni plijen i tako praktički osigurale osminu finala. Kao najbolji igrač dana se sa dva gola istakao nigerijski kapetan Ezekiel Bala...

Nigerija je svoju superiornost protiv Škotske naplatila tek u 49. minuti kada Bala, nakon pogreške obrane, topovskim udarcem šalje loptu između nogu opet tragičnog Andrewa McNeilla za 1:0. Škotski se vratar više nego uočljivim plavim pramenovima isticao nespretnošću, u 78. minuti je udarac Akeema Latife odbio pravo na glavu Bale koji to koristi za svoj drugi gol i konačnih 2:0. U završnici utakmice vidjeli smo još divljački start Efa Amborsa, koji je zasluženo nagrađen crvenim kartonom.

Drugu pobjedu i siguran plasman u osminu finala iz skupine F ostvario je i Japan. Iako je Kostarika bila bolja momčad većim dijelom susreta, Azijci su došli do pobjede zahvaljujući pogotku Atoma Tanake nakon što je odlično ubacio Tsukasa Umesaki. U skupini B Urugvaj je bio više nego neuvjerljiv protiv Jordana, do minimalne pobjede došli su uz mnogo sreće. Jedini pogodak na utakmici zabio je dugokosi centarfor Edison Cavani na lucidno proigravanje Gerarda Vondera Puttena u 49. minuti. Nakon toga slijedi niz prilika Jordana, prvo je sve za Raeda Fraeha namjestio amerčki sudac Terry Vaughn, ali ovaj trese samo vratnicu. Kasnije je gredu pogodio iz slobodnog udarca i Abdallah Salim, ali tri boda su ipak ostala Urugvajcima.

Nešto lakše su ulogu favorita opravdali Španjolci. Protiv Zambije poveli su u 30. minuti, vrlo sumnjiv jedanaesterac realizirao je Mario Suarez. Deset minuta kasnije za 2:0 na ubacivanje Diega Capela efektno je pogodio Juan Manuel Mata. U drugom poluvremenu Zambija je bila ravnopravna, a počasni gol postigao je William Njobvu u 78. minuti. U ovoj grupi sve su opcije teoretski moguće, iako su Urugvaj i Španjolska zapravo na korak od prolaza.

Rezultati, 2. kolo:

Skupina B: Španjolska - Zambija 2:1; Urugvaj - Jordan 1:0

Skupina E: Kostarika - Japan 0:1, Nigerija - Škotska 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!