Nogomet

Mascherano za prvo mjesto

Kristian Hohnjec • petak, 06.07.2007.

Posljednji susreti natjecanja po skupinama Copa Americe nisu donijeli nikakvu neizvjesnost što se tiče prolaska dalje, tek je bilo upitno tko će osvojiti prvo mjesto u C grupi. Favorizirana Argentina minimalno je pobijedila Paragvajce i tako osigurala ogled protiv Perua u četvrtfinalu...

Prva utakmica u četvrtak nije odlučivala ni o čemu, SAD i Kolumbija već su ranije izgubili sve šanse za prolazak u četvrtfinale. Pogodak Jaime Alberta Castrillona iz 14. minute na kraju se pokazao odlučujućim, s desnog krila odlično je ubacio Camilo Zuniga, a Castrillon je glavom svladao raspoloženog američkog vratara Brada Guzana. Dvadeset minuta kasnije Guzan je prvo srušio Huga Rodallegu u šesnaestercu, a onda i obranio udarac s bijele točke nesuđenom Dinamovom napadaču.

Kyle Beckerman uspio je postići pogodak, ali od izjednačenja nije bilo ništa budući da je poništen zbog zaleđa. Za malo zanimljivosti u završnici utakmice pobrinuo se kolumbijski vratar Robinson Zapata, koji je dobio crveni karton zbog odugovlačenja. Amerikanci ipak nisu uspjeli iskoristiti činjenicu da je na golu od 84. minute bio napadač Rodallega. SAD su tako natjecanje završile bez bodova došavši prilično oslabljene u Venezuelu, jedan od rijetkih članova udarne momčadi, vratar Kasey Keller ponudio je objašnjenje: "Ovdje smo da ovi momci steknu iskustvo. Nažalost, ponekad moraš činiti pogreške da bi naučio. Nadamo se da smo ponešto naučili, što ćemo moći iskoristiti u budućnosti".

Izbornik Argentine Alfio Basile ostavio je veliku većinu igrača koji su odradili prva dva susreta na klupi, a slično je postupio i njegov kolega koji je, između ostalih, odmarao najboljeg strijelca Roque Santa Cruza. U 67. minuti utakmice Basile je na travnjak ipak poslao Lea Messija i Javiera Mascherana, a upravo je defenzivni veznjak Liverpoola donio pobjedu "Gaučosima" pogotkom u 79. minuti kojim su osigurali prvo mjesto u skupini. Ovim susretima završen je dio natjecanja po skupinama, u subotu starta "nokaut" faza prvim utakmicama četvrtfinala.

Rezultati
Skupina C: Argentina - Paragvaj 1:0; Kolumbija - SAD 1:0
poredak: Argentina 9, Paragvaj 6, Kolumbija 3, SAD 0.

Parovi četvrtfinala:

Venezuela - Urugvaj
Brazil - Čile
Meksiko - Paragvaj
Argentina - Peru

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!