Nogomet

Meksiko i Čile u drugom krugu

Branko Barić • petak, 06.07.2007.

Šesti dan U 20 Svjetskog prvenstva u Kanadi ponudio je obračune u skupinama A i C. U najzanimljivijem obračunu Meksikanci su nadigrali Portugalce i tako osigurali drugi krug. Čile je također izborio prolaz, a pobjede su ubilježili Austrija i Gambija...

Meksikanci i Portugalci prikazali su sjajan nogomet, a najbolji igrač susreta bio je Giovanni do Santos. Mlada zvijezda Barcelone dominirala je utakmicom demonstriravši čitavu paletu briljantnih individualnih poteza, a u 48. minuti zabio je i vodeći pogodak iz jedanaesterca kojeg je izborio Carlos Vela. 18 minuta kasnije Pablo Barrera zapečatio je sudbinu Portugalaca, dok je Antunes minutu prije isteka 90. minute samo ublažio poraz.

Po izrazito vrućem i sparnom vremenu snage su odmjerili domaćini Kanađani i Austrijanci. Stoga i ne čudi što nije bilo jakog tempa i posebno atraktivnog nogometa, ali Austrijancima sigurno to neće smetati budući da su ubilježili svoju prvu pobjedu na turniru. Strijelac jedinog pogotka bio je Rubin Okotie u 47. minuti.

Kongo se odlično držao protiv Čilea sve do 22. minute kada je Yan Combo zaradio izravni crveni karton zbog grubog prekršaja nad Dagobertom Currmillom. Čileanci tada očekivano preuzimaju inicijativu, a u drugom poluvremenu je i kapitaliziraju. Mrežu vratara Destina Onke načeo je Alexis Sanchez u četvrtoj minuti nastavka, a posao su dovršili Nicolas Medina i Arturo Vidal pogocima u 75. i 82. minuti.

Jedan pogodak je bio dovoljan i Gambiji da dođe do svoje povijesne prve pobjede na svjetskim U 20 prvenstvima. Strijelac je bio Osuman Jallow u 22. minuti susreta. Gambija je bila bolji suparnik tijekom svih 90 minuta, a Jallow je propustio još nekoliko prilika da ovu pobjedu učini još i većom. Novi Zeland je ovim porazom ostao bez izgleda za osvajanje prva dva mjesta.

Rezultati, 2. kolo:

Skupin A: Čile – Kongo 3:0, Kanada – Austrija 0:1

Skupina C: Meksiko – Portugal 2:1, Gambija – Novi Zeland 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!