Nogomet

Kanonade Brazila i Urugvaja

Branko Barić • nedjelja, 08.07.2007.

U prvim četvrtfinalnim susretima Copa Americe favoriti su bili izrazito uvjerljivi. Urugvaj je tek udrugom poluvremenu slomio otpor neugodnih domaćina, a Brazil je, čini se, proigrao u najvažnijem trenutku i vratio optimizam svojim navijačima...

Momčad trenera Dunge krenula ja uraganski. Vagner Love je u prvih deset minuta propustio dvije velike prilike, a u 16. je Juan donio vodstvo nakon kornera kojeg je izveo Robinho. Šest minuta kasnije Vagner Love asistira Juliu Baptisti za 2:0. Tek tada Čileanci dolaze do svojih prvih prigoda preko Lorce i Ormena, ali oba puta dobro reagira brazilski čuvar mreže Doni.

27 minuta je trebalo da se Robinho upiše u strijelce na ovoj utakmici i odvede svoju ekipu na već tada nedostižnih tri gola razlike. Brazilci tada prepuštaju loptu protivnicima i orijentiraju se na kontre, dok Čileanci svim snagama pokušavaju smanjiti zaostatak. Mark Gonzales se doimao najaktivnijim u njihovim redovima, ali to nije dovoljno da njegova ekipa ozbiljnije priprijeti Cariocama.

Robinho u 50. minuti zabija svoj drugi pogodak na utakmici i šesti na turniru., a osam minuta potom Josue donosi 5:0. Suazov majstorski gol u 75. minuti bio je slaba utjeha potonulim Čileancima, a do kraja se u listu strijelaca upisao još i Vagner Love za konačnih 6:1.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

42 tisuće gledatelja na Pablo Nuevo stadionu u San Cristobalu uživo je svjedočilo povijesnom pokušaju da Venezuela dohvati polufinale Cope. Diego Forlan je doveo Urugvaj u vodstvo u 39. minuti nakon što je protivnička obrana zaspala i dopustila mu da neometan izbije pred vratara Rennyja Vegu. Samo dvije minute nakon toga Juan Arango prekrasnim udarcem baca publiku u trans i rezultatski vraća sve na početak. Bilo je to odlično prvo poluvrijeme s puno tempa i odličnih prigoda za postizanje pogotka.

U drugom su se obje momčadi postavile kudikamo opreznije, pa se izjednačena bitka vodila sve do 65. minute kada Pablo Garcia donosi Urugvajcima novo vodstvo. Venezula unatoč silnom trudu ne uspijeva i drugi put izjednačiti, a u samom finišu Rodriguez i Forlan postavljaju krajnjih 4:1.

Copa America, četvrtfinale: Brazil – Čile 6:1, Venezuela – Urugvaj 1:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!