Nogomet

Brazil iz 1970. najbolji, Maradonin pogodak najljepši

HINA • ponedjeljak, 09.07.2007.

Nogometna reprezentacija Brazila koja je nastupila na Svjetskom prvenstvu 1970. godine proglašena je najboljom momčadi svih vremena...

Najljepšim pogotkom proglašen je zgoditak koji je Diego Maradona postigao Englezima na World Cupu 1986. godine, dok je najboljom utakmicom u povijesti proglašen polufinalni dvoboj sa SP-a 1970. godine između Italije i Zapadne Njemačke (4:3).

"Brazilska reprezentacija iz 1970. godine bila je više od obične momčadi. Njihove predstave i utakmice ubrzo su prerasle u mit", opisao je World Soccer brazilsku vrstu koju su predvodili Pele, Rivelino i Jairzinho. Druga najbolja momčad svih vremena je mađarska "Laka konjica", dok je treća nizozemska reprezentacija iz 1974. godine. Talijanski prvoligaš Milan iz sezone 1989-90 je četvrti, a Brazil iz 1958. na petom mjestu.

U konkurenciji za najljepši pogodak Maradona je slavio ispred Marca van Bastena i njegovog pogotka Rusima u finalu EP-a 1988. godine i pogotka Zinedinea Zidanea u pobjedi Real Madrida protiv Bayer Leverkusena u finalu Lige prvaka 2002. godine.

U izboru za najbolju utakmicu bilo je najviše dvojbi, no na koncu je slavio ogled "Elfa" i "Azzurra" dok je na drugom mjestu finale Lige prvaka između Liverpoola i Milana 2005. godine. Treća najbolja utakmica svih vremena u izbori "World Soccera" je finale Kupa prvaka između Real Madrida i Eintrachta (7:3) 1960. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!