Nogomet

Atalanta kratkih rukava

Maja Giljanović • utorak, 10.07.2007.

Prošle godine nakon osvajanja Serie B 2006. povratnici u prvoj talijanskoj ligi, momčad iz Bergama je s osvojenih 50 bodova za malo promašila Kup UEFA, ali su se navijači nerazzurra tješili plasmanom u Intertoto...

Kako trenutno, međutim, stoje stvari od Europe neće biti ništa jer je UEFA klubu predsjednika Ivana Ruggerija uskratila licencu zbog "neispunjavanja sportskih, administrativnih, pravnih, infrastrukturalnih te financijskih uvjeta". Hoće li žalba na koju imaju pravo u sljedećih pet dana uroditi plodom, ostaje za vidjeti, ali u ovom trenutku Italiju će u Intertotu predstavljati jedno mjesto niže plasirana Sampdoria koja u trećem kolu čeka pobjednika dvoboja između Černog Mora i Makedonije (Bugari su na gostovanju slavili s 4:0).

Odluka Uefe je iznenađenje osobito s obzirom na Atalantinu aktivnost na tržištu: novi trener Del Neri je momčadi priključio respektabilna imena s popriličnim prvoligaškim iskustvom, primjerice Torinovog Diega De Ascentisa, Cagliarijevog Antonija Langellu te Udineseovog Zlatana Muslimovića, a šuška se naveliko i o dolasku Juveovog dvojca Nicole Legrottaglia te Alessija Tacchinardija (protekle dvije sezone na posudbi u Villarrealu, 31-godišnjak je spreman obući dres u kojem je 1992. započeo karijeru).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!