Automoto

Chevroletu trostruka pobjeda u Portugalu

Tomislav Pacak, Ivana Jurica • utorak, 10.07.2007.

Porto je proteklog vikenda bio domaćin dvije utrke WTCC-a, a najzadovoljniji raspletom mogu biti vozači Chevroletove momčadi koji su u prvoj utrci briljirali i ostvarili trostruku pobjedu...

Prva utrka u Portu, ukupno 11. u ovogodišnjem prvenstvu World Touring Car Championsipa, protekla je u potpunosti u znaku Chevroleta koji je po prvi puta osvojio sva tri mjesta na podiju. Utrka je završila s istim poretkom kako je i krenula - Alain Menu, Rob Huff i Nicola Larini zadržali su pozicije s početka, ne dopustivši protivnicima da se približe podiju.

Pobjedu je odnio Alain Menu nakon 13 krugova i vremenu od 34:07.853 i prosječnom brzinom od 107,70 km/h, te je tako postao prvi čovjek s tri pobjede ove sezone. Drugi je bio Rub Huff sa 0.837 zaostatka kojemu je ovo prvo postolje ove sezone, a koji je i odvozio najbrži krug u utrci. Treći je bio Nicola Larini sa 1.618 zaostatka. Na četvrtom i petom mjestu završio je dvojac iz SEAT Leona, Tarquini (+1.929) i Muller (+5.418).

U dvanaestoj utrci sezone Chevroletov trojac nije uspio ponoviti uspjehe iz prethodne urtke. Huff je bio lošije sreće u drugom nastupu kada je ostao bez bodova, Larini je izletio, dok je Menu uspio doći do podija i tako se izjednačiti s Larinijem u ukupnom poretku.

Menu je bio očekivano zadovoljan raspletom 11. utrke: "Danas je bio sjajan dan za Chevrolet i RML momčad te sam zbog njih vrlo sretan. Kad pogledate gdje smo bili 2005. kada smo počeli i gdje smo sada, na prvom, drugom i trećem mjestu... Tek smo na pola prvenstva i još se štošta može i hoće dogoditi. Ali u svakom slučaju, danas je bio dobar dan na cestama koje prilično pašu Chevrolet Lacettiju."

Druga utrka pripala je Priaulxu u BMW-u, a do njega je na podij stao Müller koji je preuzeo vodeće mjesto u ukupnom poretku. Müller ima 58 bodova nakon 12 utrka, momčadski kolega Farfus dva boda manje, koliko ima još jedan BMW-ov vozač, Priaulx. Chevroletovi Menu i Larini dijele peto mjesto s 38 bodova.

U poretku konstruktora vodi BMW sa 167 bodova, SEAT je drugi sa 124 boda, dok se Chevrolet nakon dobrog vikenda približio drugoplasiranom na samo 13 bodova zaostatka.

Nakon dvanaest utrka poredak je sljedeći:
1. J. Müller (BMW) 58
2. A. Farfus (BMW) 56
3. A. Priaulx (BMW) 56
4. Y. Muller (SEAT) 39
5. A. Menu (Chevrolet) 38
5. N. Larini (Chevrolet) 38

Poredak konstruktora:
1. BMW 167
2. SEAT 124
3. Chevrolet 111
4. Alfa Romeo 57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!