Nogomet

Aguero novi mesija

Kristian Hohnjec • petak, 13.07.2007.

Nakon noćašnjih dvoboja poznati su svi četvrtfinalisti U-20 Svjetskog prvenstva u Kanadi. Malo iznenađenje donio je tek susret Čileanaca i Portugala, pogotovo način na koji su Južnoamerikanci prošli među osam najboljih. Ostali favoriti opravdali su očekivanja...

Čile je dominirao protiv Portugalaca, koje je spašavao iznimno raspoloženi vratar Rui Patricio. Nakon ubačaja iz slobodnog udarca Patricio je uspio skinuti dobar pokušaj glavom Nicolasa Medina s dva metra, sjajnim refleksom izbivši loptu u korner. No, u 45. minuti niti on nije mogao spriječiti zasluženo vodstvo Čileanaca koji su lako dolazili do prilika pokraj konfuznih portugalskih stopera. Još je jednom slobodan udarac izveo Maurizio Isla, Medina je glavom prebacio na drugu vratnicu gdje Arturo Vidal iz blizine pogađa nogom za 1:0.

U drugom poluvremenu također se nastavilo u istom ritmu, a Portugalci gotovo da nisu uspjeli stvoriti priliku iz koje bi mogli izjednačiti. Njihova nemoć kulminirala je u završnici susreta, kad su Zequinha i Mano zaradili crvene kartone. Protivnik Čileanaca u četvrtfinalu bit će Nigerija, koja je u afričkom duelu bila bolja od Zambije zahvaljujući sjajnom pogotku Chukwuma Akabueze.

Nogometaši Argentine nastavljaju opravdavati titulu favorita ovog natjecanja, te su na krilima sjajnog Sergija Aguera prošli u četvrtfinale. Poveli su Poljaci u 33. minuti nakon što je odličnom loptom Adrian Marek uposlio stasitog centarfora Davida Janczyka između dva argentinska stopera, ovaj reagira u stilu vrhunskog napadača, odlično prima loptu i mirno realizira za 1:0. Argentincima nije trebalo dugo da se vrate u susret, nakon dvostrukog pasa Maximiliana Moraleza i Aguera strijelac je Angel Di Maria.

Tek što se izašlo iz svlačionica Sergio Aguero oduševio je navijače svojim "sombrerom", primio je loptu, prebacio nemoćnog stopera KrolaBialowskog za vodstvo. Konačnih 3:1 u 86. minuti opet je djelo Aguera, prošao je između dvojice obrambenih igrača, pa zatim predriblavši i golmana poslao loptu u mrežu. Nedvojbeno je da će omaleni Argentinac briljirati sada kada mu se otvorila minutaža odlaskom Fernanda Torresa u Liverpool, po veličini i tehnici podsjeća na Lea Messija, premda nije toliko brz s loptom. Argentinci će u četvrtfinalu igrati s Meksikancima, koji nisu imali problema protiv Konga.

U-20 Svjetsko prvenstvo, Kanada, osmina finala:
Argentina 3:1 Poljska
Meksiko 3:0 Kongo
Nigerija 2:1 Zambija
Čile 1:0 Portugal

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!