Nogomet

Odmah na penale

Zoran Zdelar • subota, 14.07.2007.

Predsjednik Fife Sepp Blatter pohvalio je organizatore Copa Americe na donošenju odluke da se nakon neodlučenog rezultata ne igraju produžeci, već da se odmah pucaju jedanaesterci. Ipak, takvu odluku na Svjetskom prvenstvu morat ćemo pričekati još neko vrijeme…

Predsjednik Fife Sepp Blatter tijekom posjeta Copa Americi pohvalio je odličnu organizaciju i domaćinstvo Venezuele, ali javnosti je ipak znatno zanimljiviji stav o izvođenju jedanaesterca nakon neriješenog rezultata. Poznato je da se na većini natjecanja u slučaju neodlučenog rezultata nakon 90 minuta igraju produžeci od 30 minuta, pa se tek nakon toga pucaju jedanaesterci, dok na Copa Americi produžetaka nema.

"Jedna od stvari koja mi se sviđa na Copa Americi jest to što se ne igraju produžeci. To je vrlo, vrlo dobra odluka, jer nema smisla igrati produžetke još otkad je ukinuto pravilo zlatnog pogotka.", kazao je Blatter.

Nije ipak naznačio je li moguće da se takvo pravilo uvede u dogledno vrijeme i u neka natjecanja koja su izravno pod ingerencijom Fife poput Svjetskog prvenstva. Čuvši za ovu izjavu Blattera vjerojatno će uskoro pozitivno reagirati razni sindikati i udruženja nogometaša, obzirom da nekima nije lako izdržati ni 90 minuta u najvišem tempu, a kamoli puna dva sata.

Reguliranje izvođenja jedanaesteraca nerijetko je bilo tema rasprave. Vjerojatno se još mnogi sjećaju i prijedloga da se nakon svake neriješene prvenstvene utakmice pucaju jedanaesterci. Pobjednik bi u tom slučaju osvojio dva boda, dok bi poraženome ostao jedan. Prijedlog nikad nije ozbiljnije razmotren kod nadležnih organa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!