Nogomet

Saudijci među osam, oproštaj Malezije

Petar Plevnik • subota, 14.07.2007.

Nakon današnjih susreta po skupinama, saznali smo prvog četvrfinalista Azijskog kupa. Riječ je o reprezentaciji Saudijske Arabije, koja je pogotkom u sudačkoj nadonkadi svladala Indoneziju, dok je Malezija još jednom susret završila s pet komada u mreži...

Već u prvom susretu protiv Kine (1:5) bilo je vidljivo kako je Malezija daleko najslabija reprezentacija na Azijskom kupu. Potvrda toga stigla je i u današnjem dvoboju sa Uzbekistanom, koji je slavio još uvjerlivije od Kineza. Račun je već u 10. minuti otvorio najbolji uzbekistanski igrač, napadač kijevskog Dinama Maksiim Šackih. 20 minuta kasnije vodstvo svoje momčadi udvostučio je Kapadze, da bi u posljednjim trenucima prvog dijela Bakaev iz 11-erca pogodio za 3:0. Rezultat iz prvog dijela stajao je na semaforu sve do posljednjih pet minuta, kada najprije Ibragimov u 85., a potoom i Šackih u 89. minuti zabijaju za konačnih 5:0.

Dvoboj skupine D između Saudijske Arabije i Indonezije donio je puno više iznenađenja. Nakon što su u svom provom susretu svladali Bahrein, Indoženani su se nadali da će nošeni podrškom 90 000 navijača doći do novog iznenađenja. I uistinu, sekudne su djelile Indoneziju od osvajanje boda protiv favorizirane Saudijske Arabije.

Saudijci su bolje ušli u susret što je rezulitalo pogotkom Al Qahtanija u 14. minuti. Međutim, Indonezija vrlo brzo uzvraća te samo šest minuta kasnije Aiboy svojim pogotkom vraća Indoneziju u život. Drugi dio bolje su otvorili Indonežani, no kako je vrijeme odmicalo Saudijcio su polako preuzmiali konce igre u svoje ruke, dok su domaćini postajali sve nervozniji. I onda dvije minute u sudačkoj nadoknadi Al Qahtani ubacuje u 16-erac domaćina, a igrač s klupe Al Haarthi glavom zabija za pobjedu i plasman Saudijaca u četvrtfinale.

Skupina C: Uzbekistan - Malezija 5:0
Skupina D: Saudijska Arabija - Indonezija 2:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!