Vodeni sportovi

I Hardy eksperimentira

Maja Giljanović • nedjelja, 15.07.2007.

Trećeg dana Janet Evans Invitationala na kalifornijskom sveučilištu primjer Natalie Coughlin koja se odlučila oprobati na inače joj stranim disciplinama, uspješno je slijedila još jedna reprezentativka, članica momčadi SAD-a na Svjetskom prvenstvu u Melbourneu krajem ožujka...

Jessica Hardy inače sprinterica leđnim stilom pobijedila je na 50 slobodno isplivavši dužinu bazena u vremenu 25.39 ispred sunarodnjakinje Brooke Bishop koja je zaostala 14 stotinki. Coughlin je inače ostala praznih ruku na 200 prsno (slavila je Rebecca Soni).

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti pobjedu Erin Reilly na 200 slobodno šest stotinki ispred favorizirane olimpijke Dane Vollmer (1:59.95) te u muškoj konkurenciji Škota Robbie Renwicka s 1:48.60 ispred Adama Rittera.

Novozelanđanka Helen Norfolk deklasirala je, pak, konkurenciju na 400 mješovito; s vremenom 4:44.57 brža od drugoplasirane Lindsay DePaul za preko četiri sekunde, a dok je u muškoj konkurenciji Michael Hulme bio daleko veća prijetnja (21 stotinka) prvoplasiranom Scottu Lathorpeu.

Najzvučnija su se imena okupila na 50 slobodno; da se godinu dana nakon neugodne ozljede ramena napokon potpuno oporavio zorno je pokazao Nick Brunelli s 22.49 prvi pred impresivnom pratnjom: aktualnog svjetskog prvaka Benjamina Wildmana-Tobrinera (22.55) te svjetskog prvaka otprije dvije godine, Južnoafrikanca Rolanda Schoemana (22.63).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!