Nogomet

Meksikancima utješno treće mjesto

Maja Giljanović • nedjelja, 15.07.2007.

Psihički ispražnjena, nakon nesretno propuštene prigode eliminirati s(p)retne Brazilce u polufinalu, reprezentacija Urugvaja nije uspjela ni u susretu za treće mjesto okusiti slast pobjede unatoč vodstvu u prvoj četvrtini dvoboja s Meksikancima...

Igrači izbornika Oscara Tabareza odlučno su krenuli od prve minute, ali najbrži gol prvenstva Fucileu u 50. sekundi brani pribrani vratar Ochoa. Nebeskoplavi su nastavili u istom ritmu te u 22. minuti prelaze u zasluženo vodstvo nakon ubačaja Pereire kojeg Sebastian Abreu svojim drugim prvenstvenim pogotkom posprema u protivničku mrežu. Tri minute ranije su doduše Meksikanci, čini se, opravdano tražili najstrožu kaznu, ali je prekršaj na Omaru Bravu ipak prošao bez sankcija.

Sanchezovi izabranici smjesta reagiraju; osobito je napasan Ramon Morales: 31-godišnji igrač prijeti u 24. i 30. minuti, a najbliže poravnanju stiže šest minuta poslije, međutim, Carinija spašava okvir gola. Spas stiže deset minuta prije konca poluvremena kada sudac urugvajskog kapetana Lugana isključuje nakon laktarenja u šesnaestercu: Cuauhtemoc Blanco je siguran s bijele točke i na poluvrijeme se odlazi s neriješenim rezultatom uz nedvojbeno pozitivnije raspoložene finaliste nedavno održanog CONCACAF Gold Cupa (poraz od SAD-a 2:1).

U nastavku su logično Meksikanci premoćni i prednost igrača više koriste u 68. minuti prekranim pogotkom Brava s preko 25 metara, a nakon potpune ofenzive Urugvajaca koji očajnički u igru uvode još dva napadača, susret je definitivno riješen u 76. minuti još ljepšim golom zamjene Andresa Guardada koji se svom silinom od prečke odbio u urugvajsku mrežu.

Odličan nastup Meksikanaca na 42. izdanju Copa Americe okončan je četvrtom pobjedom na turniru; slavili su protiv Brazilaca na startu, Ekvadora (u posljednjoj utakmici skupine remizirali su s rezervnom postavom s Čileancima) te Paragvaja (6:0) prije nego li su potpisali poraz protiv prvog favorita turnira, Argentine (3:0 - naizgled uvjerljivo, ali ne zaboravimo pogođene stativu i prečku!)

U svakom slučaju "utješno je", kaže Sanchez, "naći se tek iza velikana Argentine i Brazila što nam jasno govori da smo na pravom putu".

Meksiko se dakle nakon 1997. i 1999. vratio na treće mjesto, a hoće li Argentina nakon sušnih 15 godina vratiti titulu Gauchosima znat ćemo noćas nekih pola sata poslije ponoći.

Copa America, utakmica za treće mjesto:
Meksiko - Urugvaj 3:1 (Blanco 38., Bravo 68., Guardado 76. - Abreu 22.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!