Automoto

Tumbriju memorijal

Sportnet • nedjelja, 15.07.2007.

Marko Tumbri iz MCK KIA Božić pobjedama u obje vožnje klase MXK1, osvojio je Memorijal Renata Pernara, koji se u organizaciji kluba MCK 97 vozio na stazi Laz u Ključu Brdovečkom...

Uz kadete klase MXK1, na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u superkrosu pred oko 2000 gledatelja vozile su i ostale klase. U najjačoj je već poslovično slavio Nenad Šipek (MCK Zabok) ispred Gorana Goričkog (MCK Jaska), čija je vožnja kao i na predhodnoj utrci u Ribniku, podsjećala na natjecanje u slobodnom stilu akrobacija.

U klasi MX2 dugo nije bilo uzbudljivijih vožnji. Publici i prisutnima najviše će u sjećanju ostati nadmetanje Marka Leljaka (KIA Božić) i Mateja Jaroša (Požega Promet), koji su u prvoj vožnji imali i nekoliko bliskih susreta. Na kraju, drugim mjestom u prvoj i prvim u drugoj vožnji slavio je Križevčanin Leljak, dok je Jaroš zbog padova završio ukupno treći iza Mirka Lovakovića (AMK Karas team).

Kod juniora slavili su Edin Halilović (MCK TRP Marović) u klasi MXY1, domaći vozač MCK 97 Matija Kelava u MXY2 te Tim Gajser (MCK KIA Božić) u MXY3.

Slika 1 od 2.

Publici je, pak, najinteresantnije bilo superfinale najboljih 10 vozača klasa MX2 i MX3. I ovdje je nakon 10 krugova slavio Šipek ispred Bugarina Nikolaja Kumanova, dok je treći bio Marko Leljak. Treba pohvaliti i sponzore Balti motosport, Šipek-moto, Ing-Kart te klubove MCK 97 i Bedekovčinu koji su desetorici podijelili vrijedne nagrade, od sedam dana ljetovanja za pobjednika, bon na 3.000 kuna za motoopremu, 400 Eura za trećeplasiranog i još dosta vrijednih nagrada.

Iduća utrka prvenstva u superkrosu bit će noćna idućeg vikenda u Jaski.

Rezultati:

Juniori MXY1
1. Edin Halilović (TRP Marović)
2. Raul Žgomba (MK Samobor)
3. Max Herendić (TRP Marović)

MXY2
1. Matija Kelava (MCK 97)
2. Luka Križnik(KIA Božić)
3. Martin Kajić (TRP Marović)

MXY3
1. Tim Gajser
2. Viktor Požar (oba KIA Božić)
3. Petar Kundid (Cetina Grab)

Seniori MXK1
1. Marko Tumbri (KIA Božić)
2. Ivan Kundid (Cetina Grab)
3. Filip Leščan (Rukokaža)

MX2
1. Marko Leljak (KIA Božić)
2. Mirko Lovaković (AMK Karas team)
3. Matej Jaroš (Požega Promet)

MX3
1. Nenad Šipek (Zabok)
2. Goran Gorički (Jaska)
3. Tomas Hrvatin (Karlovac)

B-liga
1. Dominic Tešić (MK Racer)
2. Bogomir Gajser (KIA Božić)
3. Željko Brundić (MCK 97).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolOstalo

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!