Nogomet

Moralez pogodio polufinale

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 16.07.2007.

Preostala dva četvrtfinalna ogleda na U-20 Svjetskom prvenstvu u Kanadi pripala su Južnoamerikancima, te ćemo tako uz europsko imati i južnoameričko polufinale. Raspad Nigerije u produžetku i "zlatni" pogodak Maximiliana Moraleza obilježili su dan..

Čile i Nigerija odigrali su paradoksalnu utakmicu, budući da u regularnom dijelu nije bilo pogodaka, a u produžetku smo vidjeli čak četiri, sve u mreži Ikechukwa Ezenwe. Počelo je obečavajuće za Južnoamerikance, nakon što je vratnicu u 19. minuti uzdrmao Dagoberto Curmilla. Nigerijski golman Ezenwa bio je glavni razlog što su Nigerijci odolijevali napadima Čileanaca, koji su dominirali, makar je pretkraj prvog poluvremena kapetan Nigerije Ezekiel Bala glavom pogodio gredu.

Bez golova se tako ušlo u dodatnih pola sata, a konačno u 96. minuti susreta dogodio se i prvi pogodak. Nigerijci su neuspješno namještali ofsajd zamku, što je iskoristio rezervist Jaime Grondona i iz blizine glavom svladao nemoćnog Ezenwu. Nigerija je jasno sve dala u napad, ne bi li došla do izjednačujućeg pogotka, no to je ostavljalo mnogo prostora za brze čileanske kontre. Plod jedne takve je bio jedanaesterac u 114. minuti, kojeg je sigurno realizirao Maurizio Isla, usput je isključen i nigerijski stoper Suraj Sodiq. U preostalom vremenu dogodio se potpuni raspad Afrikanaca, pa su ponovo Isla i Mathias Vidangossy poentirali iz kontranapada za više nego uvjerljivih 4:0.

Utakmica Argentine i Meksika, po mnogima dvije najbolje momčadi na natjecanju, trebala je ponuditi spektakl. No, bilo je daleko od toga iako su Sergio Aguero na jednoj i Gio Dos Santos na drugoj strani obećavali mnoštvo sjajnih poteza. Napadač Arsenala, koji je posuđen Salamanci Carlos Vela imao je dvije najbolje prilike u prvom poluvremenu, međutim jedan mu je udarac skinuo Sergio Romero, dok je drugi završio na vratnici. Talentirani meksički centarfor tako je natjecanje okončao bez pogotka.

Odluka je stigla na samom kraju prvog poluvremena, kada se prema golu sjurio najbolji igrač utakmice, živahni Maximiliano Moralez. Njegov je udarac blokirao netko iz obrane Meksikanaca, te tako prevario Alfonsa Blanca. Bilo je to 1:0 u 45. minuti, rezultat koji se do kraja neće mijenjati. U drugom dijelu nismo vidjeli mnogo od igre, inicijativa Argentinaca i nekoliko polušansi El Kluna Aguera nisu promijenili ishod. Sada je Argentina glavni favorit natjecanja, te bilo bi veliko iznenađenje kada bi ih Čile ili pobjednik dvoboja Austrija - Češka uspio svladati.

U-20 Svjetsko prvenstvo, Kanada, četvrtfinale: Argentina - Meksiko 1:0; Čile - Nigerija 4:0 (produžeci).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!