Nogomet

Dinamovci trenirali u Bakuu

Bernard Jurišić • ponedjeljak, 16.07.2007.

Iza Dinamovih nogometaša je prvi dan boravka na europskom "dalekom istoku". Jutros oko 4 sata po lokalnom vremenu, "modra" ekspedicija stigla je u Baku, gdje će u utorak krenuti u novu europsku avanturu...

Umješnost Dinamove diplomacije (čitaj Damira Vrbanovića), koja je na vrijeme uložila prigovor gostovanju "modrih" u Lankaranu, spasila je igrače hrvatskog prvaka još nekoliko sati "drndanja" azerbajdžanskom "magistralom" koja put od glavnog grada Bakua, do sjedišta tamošnjeg prvaka Hazara dug 200 kilometara prevaljuje za nekih šest sati.

Uefina odluka da zbog papirnatih problema i kašnjenja Lankaran svoje europske utakmice igra u Bakuu, s jedne je strane pomogla Dinamovim igračima da s manje umora dočekaju prvi europski susret ove sezone, no s druge strane dodatno "napalila" navijače tamošnjeg kluba da na gotovo trostruko većem nacionalnom stadionu u glavnom gradu našem predstavniku naprave pravi "pakao".

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Prvi susret s azrbajdžanskom prijestolnicom protekao je u produženom odmoru, no već poslijepodne "modri" su izašli opipati travnjak na kojem će u utorak od 18 sati pokušati ostvariti što bolji rezultat za uzvrat u Maksimiru.

Iako je razlika u kvaliteti nedvojbeno na strani našeg predstavnika, još jednom treba podsjetiti na činjenicu da su Azerbajdžanci jako neugodni na domaćem terenu i da su se u Bakuu mučile i neke ugledne europske reprezentacije.

Nakon sramotnog Zagrebovog ispadanja u Intertoto kupu (još jednom podsjetimo da je "krvnika" Zagrebaša Vllazniju turski Trabzonspor u 2. kolu "napucao" s ukupnih 10:0), od utorka na scenu izlaze naši "pravi" europski aduti. Sve manje od uvjerljivog "hat-tricka" Dinama, Hajduka i Slavena bila bi nova teška pljuska našem klupskom nogometu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!