Nogomet

Farmaceuti su spremni

Goran Tomičić • srijeda, 18.07.2007.

Sutra Slaven Belupo igra prvu utakmicu Kupa Uefa u povijesti kluba. Suparnik je albanska Teuta. Nakon najuspješnije sezone u povijesti kluba, otišli su trener Scoria i nekoliko igrača, ali dovedene su kvalitetne zamjene, a pripreme su odlično odrađene...

Klub je napustio jedan od ključnih igrača prošle sezone Miljenko Mumlek, a otišao je i makedonski vratar Nikoloski. Zdravko Mamić je s posudbe povukao Darija Zahoru, a otišli su i Lisjak, Dodik, Elez i Jambrušić. Uprava je novom treneru Krunoslavu Jurčiću na raspolaganje stavila vratara Ivešu, ofenzivne vezne igrače Čavala i Jurića, te napadače Šehića i Kresingera.

Prva pripremna utakmica odigrana je u Koprivnici, s uvjerljivih 6:0 stradala je Sloga iz Koprivničkog Ivanca. Tu provjeru nisu odigrali Šehić, Kresinger i Čaval. Nekoliko dana kasnije na pripremama u Zreču domaćin je pobijeđen s 8:0. Ključno u ostvarenju učinkovitih priprema bilo je produženje ugovora s većinom standardnih igrača prošle sezone.

Prvi snažniji protivnik bio je mađarski Honved, kojeg je Slaven Belupo nadigrao, ali izgubio 2:0. Već na Zreču Jurčić je krenuo s uigravanjem ofenzivne 4-3-3 formacije. U drugoj provjeri uz igru je stigao i rezultat, Široki Brijeg je golovima Šehića i Poljaka pobijeđen 2:1. Uvjerljiva igra nastavljena je protiv Pitomače pobjedom 4:0, a rumunjski Cluj je iskoristio umor Jurčićeve momčadi i pobijedio 1:0. Posljednja pripremna utakmica bila je pobjeda 8:0 protiv slovenskog Veržeja.

Dakle, odigrano je sedam utakmica, uz učinak od pet pobjeda i dva poraza, a dojmiljiva je gol razlika 28:4. Treba pohvaliti rad uprave kluba. Odmah na početku priprema prijelazni rok je bio gotovo završen. Jurčić je znao na koje igrače može računati i koja pojačanja su dovedena, a to je ključno za uspješne pripreme. Tijekom pripremnog razdoblja nije bilo nikakvih problema s ozljedama i Jurčić je imao dovoljno vremena za uigravanje momčadi.

S obzirom na ofenzivne igre i taktiku Krunoslava Jurčića, Slaven Belupo će vjerojatno po prolaz u drugo pretkolo Kupa Uefa krenuti u formaciji 4-3-3. Ispred vratara Iveše centralni braniči će vjerojatno biti Radeljić i Kristić, na lijevoj strani će biti Poldrugač, a desno će napade Teute zaustavljati Božac. Trojica igrača u sredini terena će biti Sopić, Posavec i Čaval, a u napadu nema problema. Kresinger, Šehić i Vručina su u odličnoj formi. Susret je na rasporedu 19. srpnja u 17:40 sati pred ispunjenim Gradskim stadionom. Koprivnička publika je prošle sezone pokazala veliki interes za nogomet, a na ovakvim utakmicama uvijek se očekuje veliki interes za ulaznice. Sudačka četvorka je iz Luxemburga. Glavni djelitelj pravde je Albert Toussaint, a pomagat će mu Christian Holtgen i Antonio De Carolis. Četvrti sudac je Mario Pinto da Costa, a delegat će biti Grk Vassilios Nikakiks.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!