Nogomet

Albanska kraljica čeka Slavena

Kristian Hohnjec • srijeda, 18.07.2007.

Protivnik Slaven Belupa u premijernom europskom nastupu ove sezone bit će albanska Teuta. Albance u zadnje vrijeme shvaćamo mnogo serioznije, nakon šokantnih i bolnih poraza Zagreba i Varteksa u posljednja dva sraza sa albanskim predstavnicima...

Na koprivničkom Gradskom stadionu u četvrtak će gostovati klub punog imena Klubi Sportiv Teuta Durres. Glavni motiv njihova imena, slavna ilirska kraljica Teuta na prijestolje je došla zahvaljujući Aragonovom problemu s alkoholizmom.

Albanci su daleko od "pijanih" milijunaša, imena poput Xhevaira Kapllania, Dritana Babamuste, Bledara Mancaka i Arjana Zere rijetko kome nešto znače. Bit će oslabnjeni u odnosu na prošlu sezonu, budući da su ih napustili glavni protagonisti u osvajanju naslova viceprvaka Albanije.

I u kupu je Teuta završila druga, poraženi su u finalu od Bese Kavaje 3:2. Inače, Teuta je kroz povijest često mijenjala imena. Osnovani su 1925. godine pod imenom KS Urani, nedugo zatim klub je preimenovan u SK Dures, pa onda Teutu Durres, a jedno vrijeme su nosili i naziv Crvena Zvijezda.

Stadion Nike Dovana u Draču ima kapacitet 12 tisuća gledatelja, te se očekuje vruća atmosfera u uzvratnom susretu. Najveći uspjeh kluba datira iz 1994. godine, kada su postali prvaci Albanije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!