Nogomet

Hajduk na "kuhanju" u Podgorici

Bernard Jurišić • srijeda, 18.07.2007.

U trenucima kad je Dinamo završavao mučno gostovanje u Bakuu, zrakoplov s Hajdukovom delegacijom "poljubio" je pistu podgodičke zračne luke. Glavni grad Crne Gore prži se na +35 stupnjeva, a još veća vrućina zavladat će kad u četvrtak krene lopta sa centra na stadionu Pod Goricom...

Europa je opet glavna tema. Dvogodišnji post kojeg su Hajdukovci priredili svojim navijačima prigodom posljednje europske katastrofe od Debrecena u ljeto 2005., zaista je predugo trajao. Bez obzira kako se protivnik zove i bez obzira što naši klubovi u Europu više ne idu zapadno, nego istočno i južno, dah Europe uvijek donese dodatni "šušur" oko kluba na ulazu u novu sezonu.

Igrači i vodstvo sletjeli su čarter-letom u Podgoricu sinoć oko 20 sati, a dočekala ih je tropska vrućina. Ni Crna Gora nije odoljela naletu agresivne vrućne koja je Hajdukovce ispratila iz Splita, pa će se na stadionu Pod Goricom barem u tom dijelu osjećati kao kod kuće.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Stadion Budućnosti primit će oko 17.000 gledatelja, a očekuje se da će kod više od 2.000 njih srce kucati za hrvatskog doprvaka. Iz Splita i Dalmacije krenut će petnaestak autobusa, a priključit će im se i brojni simpatizeri splitskog kluba iz Boke Kotorske i ostatka Crne Gore, koji su gostovanje "bilih" čekali 17 godina.

Tajnik KN Torcida Podgoricu je posjetio još jučer, kako bi osigurao ulaznice i dogovorio sve detalje glede dolaska brojne Hajdukove navijače vojske iz Hrvatske. Bio je ugodno iznenađen gostoprimstvom direktora kluba Žarka Vukčevića, koji je osigurao Hajdukovim navijačima traženi broj ulaznica.

"Atmosfera će, bez sumnje, nadići sve što smo gledali i doživjeli do sada. Na terenu, uvjeren sam, neće biti tvrdo. Splićani su napadačka momčad, neće se braniti, ali i mi znamo igrati i napadati", izjavio je branič Budućnosti Risto Lakić za tamošnji nezavisni dnevnik Vijesti.

Lakić je izrekao i rečenicu koja bi morala biti misao vodilja Hajdukovcima tijekom oba susreta protiv crnogorskog doprvaka. "Europski susret, uz huk s tribina, donosi mnogo veći motiv nego kada je u pitanju Prva liga. U takvom ambijentu, igrači mogu napraviti i neke stvari koje se od njih ne očekuju".

Hajdukov trener Ivan Pudar ima tek jednu dvojbu glede sastava koji će istrčati u Podgorici u četvrtak u 20:30 sati. Koga postaviti u obrambeni zid uz Borisa Živkovića, Gala ili Pandžu.

Ostatak momčadi trebao bi biti isti kao i u generalnoj probi protiv WBA: Balić - Živković, Gal (Pandža), Buljat - Pelaić, Hrgović, Andrić, Gabrić, Cernat - Rukavina, Kalinić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!