Nogomet

Furioznim startom do finala

Kristian Hohnjec • četvrtak, 19.07.2007.

Češki nogometaši prvi su finalisti U-20 Svjetskog prvenstva u Kanadi. Pred slabo ispunjenim edmontonskim gledalištem ekspresno su započeli susret i već u ranoj fazi utakmice riješili pitanje pobjednika. Kao najbolji pojedinac susreta istakao se centarfor Martin Fenin...

Dok Češka nije imala problema sa sastavom, austrijski izbornik Paul Gludovatz računao je samo na petoricu nogometaša koji su izborili pobjedu u četvrtfinalu protiv SAD-a. Stoper Daniel Grammann slomio je nogu dan prije utakmice. Česi su počeli furiozno, Fenin je zavrtio Markusa Suttnera na lijevom rubu šesnaesterca, gurnuo mu loptu kroz noge, te izborio slobodan udarac. Luboš Kalouda oštro je pucao iz teškog kuta, a njegov udarac austrijski golman Michael Zaglmair odbija tek do nogu Tomaša Micole, koji bez problema šalje loptu u mrežu za vodstvo 1:0 u 4. minuti.

Nakon četvrt sata igre izabranici Miroslava Soukupa odigrali su jednu od najljepših akcija turnira, lopta je efektno i brzo išla od noge do noge. Prvo je Micola sjajno gurnuo na desni bok za Ondreja Kudelu, a njegov prizemni, precizni centaršut u 2:0 pretvara Fenin. Bio je to brzopotezni nokaut od kojeg se Austrija nije uspjela oporaviti. Dapače, mogli su biti sretni što su na odmor otišli samo sa dva pogotka zaostatka, budući da je dobru priliku propustio Martin Štresik.

Austrijanci su preko aktivnog Suttnera zaprijetili u nastavku, međutim imali u tek jednu pravu priliku. Nakon dugačkog ubacivanja rukom Ruben Okotie pucao je glavom, ali zamalo pored gola. Ostatak susreta protekao je u nezanimljivoj igri, pošto su Česi rezonski čuvali rezultat, dok je nemoć Austrije u stvaranju igre i kreaciji bila očita. Malobrojni gledatelji sami su se zabavljali "meksičkim" valovima i ostalim trivijalnostima do posljednjeg sučevog zvižduka.

U-20 Svjetsko prvenstvo, Kanada, polufinale: Češka - Austrija 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!