Nogomet

Povijesni dan za Andoru

Maja Giljanović • petak, 20.07.2007.

Sramotna predstava najtrofejnijeg izraelskog kluba, prošle sezone trećeplasirane momčadi prvenstva, Maccabi iz Tel Aviva na gostovanju je u Andori na koncu rezultirala prvom pobjedom u povijesti europskih natjecanja jednog kluba iz katalonskog principata...

Amateri iz Santa Colome, osvajači lanjskog Kupa Andore su, naime, pogotkom Juli Fernandeza u 56. minuti šokirali favoriziranog suparnika, a gosti su se tri minute prije kraja susreta umalo našli u još većim problemima, međutim, udarac Gabi Meze je zaustavila stativa.

Jedinom strijelcu, 32-godišnjem obrambenom reprezentativcu Izraelci, čini se, leže: upravo je on bio strijelac počasnog pogotka Andorana u kvalifikacijama (jedinog postignutog na sedam dosad odigranih utakmica) u porazu 4:1 na gostovanju u Izraelu prošle godine.

Izraelci inače po koeficijentu 143. klub Europe (primjera radi Hajduk je 187.) se za poraz od slabašne momčad trenera Marquesa brane izostankom četvorice, kažu, ključnih igrača koji zbog problema prilikom registracije ne konkuriraju za prvo pretkolo Kupa UEFA dok u Kneževini euforično slave svjesni ipak koliko će teško minimalnu prednost protiv devetnaesterostrukog izraelskog prvaka biti obraniti na Bloomfieldu 2. kolovoza.

"Presretni smo, a za uzvrat ne pitajte. Kad dođe vrijeme okrenut ćemo se toj utakmici, sada smo, pak, zaslužili slaviti do dugo u noć", izjavio je jedan od ključnih igrača kluba, veznjak Genis Garcia.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!