Ostali sportovi

Malević smijenjen, reprezentacija ugrožena

Ivana Strahija • petak, 20.07.2007.

Na hitnom je sastanku Izvršnog odbora Hrvatskog odbojkaškog saveza danas donesena odluka o smjeni Radovana Malevića sa mjesta izbornika muške reprezentacije, dok je ista sudbina zadesila i njegovog kolegu Nenada Komadinu, izbornika ženske reprezentacije. Svega par dana pred početak priprema muška reprezentacija je ugrožena.

Jesu li istupi Radovana Malevića uistinu nagnali vrhušku HOS-a na takvu odluku vjerojatno nikad nećemo saznati, dovojno je reći da je sam Malević o svojoj smjeni doznao od novinara: "Prije 15 minuta saznao sam da sam dobio otkaz i to od vaših kolega novinara, no od takvih ljudi kakvi danas vode hrvatsku odbojku više me ništa ne čudi. Vjerujem da je to direktna osveta zbog mog, dokazima potkrijepljenog, izlaganja na sastanku od prije nekoliko dana.", rekao nam je Malević.

Što će biti sa reprezentacijom? "Pa ako su takvi genijalci da su me smijenili, onda sigurno imaju nekakvo rješenje. Ja sam svojim radom dokazao da igrači, kad im se pokaže malo poštovanja, jasnog sportskog znanja i pruže im se kvalitetniji uvjeti, mogu mnogo. Iza mene stoje rezultati, sad me sramota pred prijateljima i poznanicima da me se uopće spominje na istom mjestu kao i vođe Odbojkaškog saveza."

Vezane vijesti

Za ženskog je izbornika Komadinu zamjena već pronađena u liku Igora Lovrinova, a nema još ni traga ni glasa o mogućem nasljedniku pozicije muškog izbornika.

Tajnik Saveza, Petar Rilović priznaje: "Sve se reprezentacije, osim muške, normalno okupljaju i tu neće biti nikakvih problema. Lako je moguće da pripreme i natjecanje muške reprezentacije bude ugroženo, pošto su svi planovi kod Malevića."

Rilović nije želio spekulirati o mogućem nasljedniku, no saznajemo da iako je odluka o smjeni izbornika donesena i predstavljena novinarima, sam otkaz još nije potpisan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!