Ostali sportovi

Gust raspored Mateje Gregurić

Maja Giljanović • petak, 20.07.2007.

Drugog dana Europskog juniorskog prvenstva u Nizozemskoj dvije su hrvatske predstavnice izašle na bacališta: Mateja Gregurić u finalima kladiva i kugle te Dorotea Habazin u kladivu...

Obje članice zagrebačkog Dinamo Zrinjevca u kladivu su se plasirale jedna iza druge na šestu odnosno sedmu poziciju. Gregurić se domogla 60.84 metra u petoj seriji (tri su hica bila neispravna) dok joj je vršnjakinja Habazin najdalje, na 60.05 metara bacila u četvrtoj seriji. Nijedna se nažalost nije približila osobnim rekordima; da je Habazin primjerice hitnula na razini 66.35 postavljenih prošlog mjeseca u Osijeku večeras bi slavila zlatnu medalju jer je neprikosnovena svjetska prvakinja, Rumunjka Bianca Perie pobijedila s hicem na 64.35 metara.

U večernjim je, pak, satima Gregurić popravila plasman iz jučerašnjih kvalifikacija kugle. Finale izboreno sa 14.77 odnosno osmim rezultatom kvalifikacija, nadmašila je te s 15.13 metara postavljenih u petoj seriji na koncu osvojila šesto mjesto. Zlatom se inače okitila prva favoritkinja, Nizozemka Melissa Boekelman.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!