Nogomet

Čelnici Budućnosti se ispričali Hajduku

HINA • petak, 20.07.2007.

Sportski direktor Budućnosti iz Podgorice Žarko Vukčević ispričao se rukovodstvu i igračima Nogometnog kluba Hajduk, kao i cjelokupnoj sportskoj javnosti Hrvatske za ponašanje domaćih navijača na utakmici pretkola Kupa UEFE ta dva kluba koja je u četvrtak navečer odigrana na stadionu pod Goricom.

Vukčević je ocijenio ponašanje "Varvara" neprimjerenim, što, kako je rekao, nije u duhu sportske tradicije Budućnosti i tradicionalno dobrih i prijateljski odnosa koje imaju sa splitskim nogometašima.

Crnogorska policija u četvrtak je upoznala javnost i sa incidentima koji su se dogodili prilikom povratka "Torcide" u Hrvatsku, u kojima je 10 njenih pripadnika zatražilo ljekarsku pomoć.

Nakon utakmice između Hajduka iz Splita i Budućnosti iz Podgorice, Uprava policije je preduzela mjere osiguranja kolone vozila sa navijačima gostujuće momčadi, koja se, uz policijsku pratnju, uputila ka graničnom prelazu Debeli brijeg,.

Međutim, kako stoji u priopćenju policije, u Kumboru kod Herceg Novog, oko 02,30 sati, kamenovana je kolona vozila navijača Hajduka.

Navijači su, kako stoji u priopćenju policije, izašli iz autobusa, u namjeri da se obračunaju sa napadačima, u čemu ih je spiječila policija, koja se postavila između sukobljenih strana.

Kako se grupa koja je kamenovala vozila udaljila od kolone, oko 300 navijača Hajduka je napalo policijske službenike kamenicama, bakljama, metalnim šipkama i suzavcem, nakon čega ih je policija, uz upotrebu fizičke snage, svladala i vratila u autobuse.

U ovom izgredu, lakše je ozlijeđeno 10 policajaca, od kojih je šest zatražilo pomoć liječnika, a u manjem obimu su oštećena dva policijska vozila.

Nakon što je kolona sa navijačima Hajduka prešla državnu granicu sa Hrvatskom na Debelom bijegu, jedan navijač je uputio kamen ka vozilima na crnogorskoj strani granice i oštetio jedno službeno policijsko vozilo.Hrvatska policija je reagirala i spriječila dalje izgrede, stoji u izviješću crnogorske policije.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!