Ostali sportovi

Lisenko također pozitivna

Maja Giljanović • subota, 21.07.2007.

Svjetska rekorderka u bacanju kladiva Tatjana Lisenko pala je A testu krvi testirane u svibnju te je u očekivanju B nalaza napustila pripreme reprezentacije i po riječima čelnika Ruske anti-doping agencije Nikolaja Durmanova prijeti joj neodlazak na Svjetsko prvenstvo koje 25. kolovoza starta u Osaki...

23-godišnjakinji je uzorak krvi uzet u Moskvi početkom svibnja, a krajem istog mjeseca Ruskinja je u Sočiju za 87 centimetara poboljšala svjetski rekord također u njezinom vlasništvu. 78.61 metar, međutim, još uvijek čeka na potvrdu IAAF-a.

Ukoliko B nalaz potvrdi prisustvo nedozvoljenih preparata, europskoj prvakinji iz Goteborga prošle godine i brončanoj sa SP-a u Helsinkiju 2005. prijeti dvije godine suspenzije.

S druge strane ako je riječ o, neslužbeno se doznaje, podvrsti antiestrogena - agensu tamoxifenu, štićenica trenera Nikolaja Beloborodova mogla bi proći nekažnjeno jer se on nalazi na WADA-inoj listi supstanci zabranjenih samo atletičarima.

"Šokirani smo rezultatima i na koncu samom objavom A nalaza; sigurni smo, međutim, da će B testiranje uzorka pokazati da se radi o pogrešci", izjavio je trener pobjednice ovogodišnjeg Hanžeka (s novim rekordom mitinga 76.74).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!