Zimski sportovi

Ivica Kostelić zadovoljan odrađenim treninzima u Zermattu

HINA • subota, 21.07.2007.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić danas se vratio sa snježnih priprema u švicarskom Zermattu, gdje je bio od 13. srpnja. "Vremenski uvjeti u Zermattu bili su vrlo dobri i radilo se odlično. Trenirao sam slalom, veleslalom i super-G. Zaista sam zadovoljan odrađenim treninzima u Zermattu i novim Fischerovim skijama.", izjavio je za Hinu Ivica Kostelić, napomenuvši kako je sa zdravljem sve u redu...

Po običaju Ivica odmah kreće na Mljet gdje će se odmarati, ali i pripremati za predstojeću sezonu. Na Mljetu bi Ivica trebao biti do 24. kolovoza, a potom dolazi u Zagreb na desetak dana. Snježnim treninzima na Zermattu vraća se 4. rujna.

Nova sezona Svjetskog kupa počinje 27. listopada u austrijskom Soeldenu, gdje se vozi veleslalom.

"Nastupit ću na otvaranju sezone u Soeldenu, iako u veleslalomu zbog visokih startnih brojeva nemam velikih ambicija. Da bih došao do dobrih startnih pozicija u veleslalomu moram skupiti 400 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Prioritet u predstojećoj sezoni su slalom i kombinacija, a nastupit ću i na nekoliko spustova i super-G, koji će mi dobro poslužiti kao priprema za kombinacijske utrke.", rekao je Ivica Kostelić.

U predstojećoj sezoni u kalendaru je pet kombinacijskih utrka. Klasična kombinacija vozi se u Kitzbuehelu, a super-kombinacije će se održati u Beaver Creeku, Wengenu, Chamonixu i Val d Isereu.

Za hrvatske ljubitelje skijanja šlager sezone bit će 15. i 17. veljače 2008. na zagrebačkom Sljemenu gdje skijašice i, po prvi puta skijaši, voze slalom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!