Nogomet

Teuta donijela samopouzdanje

Goran Tomičić • subota, 21.07.2007.

Slaven Belupo je odigrao prvu utakmicu u Kupu Uefa u povijesti kluba. Farmaceuti su odigrali odličnih 90 minuta i pobjedom 6:2 protiv albanske Teute stigli na korak do drugog pretkola...

Prije početka utakmice suci su na terenu izmjerili temperaturu od 52 stupnja, ali to nije bilo prepreka momčadi Krunoslava Jurčića. Najslabiji dio momčadi bila je obrana, ali odlični napadači ispravili su pogreške braniča. Iveša je imao nekoliko nesporazuma s četvorkom ispred sebe, a neshvatljivo je kako su napadači Teute ostali nepokriveni kod postizanja pogodaka.

"Počeli smo igrati tek nakon primljenog pogotka, to nam se više ne smije događati. Nakon ovih 6:2 na putu smo plasmana u drugo pretkolo. Što se tiče uvjeta, ne bih se previše izvlačio na vrućinu, ali svakako bi ugodnije bilo igrati pod reflektorima, nadam se da će tako i biti u drugom pretkolu.", izjavio je Ivan Radeljić za portal kcinfo.net.

Trojica igrača u sredini odigrala su savršenu utakmicu bez obzira na vrućinu. Posavec je bio na uobičajenoj razini, svih 90 minuta slao je upotrebljive lopte napadačima, a sigurno je realizirao kazneni udarac za izjednačenje. Sopić je pokazao koliko u ovakvim utakmicama znači iskustvo igranja u Bundesligi, bio je nerješiva zagonetka za obranu Teute. Ključan igrač je ipak bio Čaval, svako njegovo ubacivanje značilo je veliku priliku za pogodak.

U napadu je igrač utakmice bio Bojan Vručina s dva postignuta pogotka, a iznudio je kazneni udarac i isključenje. Dvostruki strijelac bio je i Šehić, koji je već u prvom nastupu postao miljenik koprivničke publike. Solidan doprinos dali su Kresinger i Jurić.

"Igranjem na velikoj vrućini ugrozili smo zdravlje igrača. Što se tiče utakmice, puno zadovoljniji bio bih rezultatom 2:0, jer suparnik nam je stvorio previše prilika, to nam se više ne smije događati. Isključenje njihovog stopera olakšalo nam je posao, čestitam igračima na ovoj velikoj pobjedi, s kojom će nam biti lakše otići na uzvrat. U Draču će domaćin morati napasti, a to će nam odgovarati jer će nam ostati više prostora iza njihovih leđa.", izjavio je Krunoslav Jurčić za kcinfo.net.

Sutra Slaven Belupo igra prvu prvenstvenu utakmicu u novoj sezoni. Sastav za gostovanje u Osijeku Jurčić će odabrati nakon današnjeg treninga u Vukovaru, a s obzirom na to da je teška utakmica protiv Teute odigrana prije samo tri dana moguće su promjene u početnoj momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!