Nogomet

Hajduku visi rezultat iz Podgorice?

Marin Vuković • subota, 21.07.2007.

Večeras je Splitom kao bomba odjeknula informacija kako Drago Gabrić i Mate Selak nisu bili registrirani za prvo pretkolo Kupa Uefe, te da slijedom toga nisu imali pravo nastupa u Podgorici protiv Budućnosti. Prijeti li Hajduku kazna i poraz za zelenim stolom?...

Prema dosad dostupnim informacijama došlo je do kratkog spoja na relaciji Hajduk - Hrvatski nogometni savez - UEFA. Čelnici Hajduka tvrde kako su svi papiri uredno i na vrijeme poslani u HNS, a čini se kako je krivnju za nesporazum preuzeo sam savez koji je bio obvezan poslati te papire Uefi.

Delegat utakmice u Podgorici utvrdio je kako na popisu igrača koji imaju dozvolu nastupa nema Drage Gabrića niti Mate Selaka, te splitskome klubu i Hrvatskom nogometnom savezu predstoji nezahvalan posao. Za očekivati je da će crnogorska momčad pokušati za zelenim stolom izboriti daleko povoljniji rezultat, budući da bi najgorem slučaju utakmica iz Podgorice mogla biti registrirana rezultatom 3:0 u korist Budućnosti.

U emisiji Hrvatske televizije neugodnu je vijest potvrdio i predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac, koji je apelirao na Hrvatski nogometni savez da što prije utvrdi gdje je došlo do pogreške, te da se učini sve kako bi ona bila ispravljena. Dodao je kako je usprkos tomu optimist te ne vjeruje da će UEFA uistinu i promijeniti rezultat izboren na travnjaku.

Prema stranicama Uefe na Internetu, dvojice spomenutih igrača zaista nema na popisu, no prema tom istom popisu trener Hajduka još uvijek je Zoran Vulić, pa je teško vjerovati u mjerodavnost izvora. Štoviše, niti na popisu igrača Budućnosti nema strijelca jedinog pogotka Marka Šćepanovića, a ni Neđeljka Vlahovića.

Iz podgoričkog kluba zasad još uvijek nema službene reakcije, tek potvrda da prijava Uefi nije stigla iz Budućnosti te kako će eventualne daljnje korake poduzeti tek nakon konzultacija s crnogorskim nogometnim savezom.

Sportnet.hr će i dalje pratiti zbivanja i pravodobno vas izvijestiti o tijeku događaja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!