Ostali sportovi

Mutola ne odustaje

Maja Giljanović • nedjelja, 22.07.2007.

Trostruka svjetska prvakinja i olimpijska pobjednica iz Sydneyja 2000. Maria Lourdes Mutola usprkos 35 godina na plećima ne pokazuje naznake skorog umirovljenja. Upravo suprotno: Mozambičanka je na GP mitingu u Madridu uvjerljivo slavila ispred Hasne Benhassi...

Svjetsko i olimpijsko srebro, Marokanka se po prvi put ove godine spustila ispod dvije minute, ali uzalud: Mutola je trojac ispod 2:00 (Lewis) nadmašila sa 1:58.89 i najavila da će u Osaki biti glavna konkurentica vodećoj 800-metrašici sezone, Jamajčanki Keniji Sinclair u borbi za novi naslov svjetske prvakinje.

Od ostalih rezultata u ženskoj konkurenciji vrijedi izdvojiti 7.15 u dalju Tatjane Lebedeve ispred Nadie Gomes koja je preskočivši za centimetar magičnih sedam metara postavila novi portugalski rekord. Ruskinja je, pak, proslavljajući 31. rođendan obilato nadmašila dosadašnji ovosezonski rezultat postavljen prošlog tjedna (6.86) i pokazala da je na pravom putu u Japanu krajem kolovoza objediniti naslove u dalju ( u kojem je i olimpijska pobjednica) i troskoku (još boli poraz u Ateni 2004. godine kad je kao izrazita favoritkinja umjesto da nadmaši srebro otrpije četiri godine, osvojila broncu iza Kamerunke Mbango Etone i Grkinje Devetzi).

Poraz je, pak, od dvije stotinke ubilježila svjetska prvakinja Lauryn Williams koju je sunarodnjakinja Rachelle Smith s 23.12 pobijedila na 200 metara dok je u muškoj konkurenciji iznenađenje večeri zasigurno poraz prvaka SAD-a i šest dana ranije pobjednika Sheffielda, Angela Taylora kojem je protiv Australca Johna Steffensona pobjeda na 400 metara izmakla u foto-finišu (45.05).

Virgilius Alekna, pak, nema milosti prema konkurenciji: 11 pobjedom na isto toliko mitinga olimpijski, svjetski i europski prvak je rastužio Španjolce jer mu je 68.94 u disku bilo dovoljno za uvjerljiva preko dva metra (66.33) slavlje nad Mariom Pestanom. Kenijac rodom, putovnicom iz Bahreina, Saad Kamel je na 800 metara postavio vodeće svjetsko vrijeme ove godine (1:44.49) dok je rekord mitinga prepravio u posljednjoj utrci dana, 3000 sa zaprekama Kenijac Julius Nyamu (8:23.81).

Sljedeći miting, treći iz Super Grand Prix kategorije na rasporedu je već u srijedu 25. srpnja na Louisu II u Monte Carlu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!