Nogomet

Beckhamovih 12 minuta

Maja Giljanović • nedjelja, 22.07.2007.

Devet dana nakon slijetanja u Los Angeles, MLS-ov Mesija David Beckham upisao je prve minute u novom dresu u prijateljskom susretu protiv starih premierligaških znanaca iz Chelseaja...

Cijeli je tjedan vladala neizvjesnost hoće li nekadašnji engleski kapetan uspjeti nadvladati bolove u gležnju jer ozljeda koju vuče još od kvalifikacijske utakmice protiv Estonaca ne popušta. Beckham od dolaska u Galaxy nije nijednom trenirao, ali rasprodani Depot nije mogao iznevjeriti.

27 000 pohrlilo je vidjeti Engleza na djelu, a ulaznice su na crnom tržištu premašile 2000 dolara (pripremni susret!) uz više nego upitan nastup bijele 23-ice: "Tjelesno sam nespreman, gležanj je natečen, ali ove divne ljude nisam mogao ostaviti na cjedilu. Hvala svima na veličanstvenom prijamu i zahvaljujem im od srca. Ukoliko je ikome bio potreban dokaz da nisam pogriješio sa selidbom u LA, večeras su navijači, ali i suigrači mi, pokazali da je dolazak bio pun pogodak", izjavio je Beckham tijekom strpljivog poziranja ispred preko 100 akreditiranih foto-reportera.

U 78. minuti Beckham je zamijenio Alana Gordona, čuvao se očito od teže ozljede i do isteka 90. upisao osam dodira s loptom od kojih je pravu ludnicu izazvao korner(!) u nadoknadi vremena. Svaki je, međutim, popraćen urlicima oduševljenja i neprestanim bljeskanjem foto-aparata. Neugodan start neopreznog Stevea Sidwella izazvao je muk na tribinama: minutu se Beckham valjao po terenu, ali je uz burne ovacije među ostalima kalifornijskog guvernera Schwarzeneggera i ostalih hollywoodskih faca na koncu prošao neozlijeđen.

Chelsea je inače susret riješio u svoju korist pogotkom kapetana Johna Terryja u 49. minuti nakon kojeg se Mourinhova momčad vraća u Europu zadovoljna obavljenim poslom (tri pobjede u isto toliko utakmica) dok Becks u sljedećih pet godina namjerava pokrenuti revoluciju u slabašnom MLS-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!