Ostali sportovi

Juniori briljiraju u Nizozemskoj

Maja Giljanović • nedjelja, 22.07.2007.

Jučerašnjem zlatnom odličju Danijele Grgić na 400 metara, danas su se osvajanjem medalja na Europskom juniorskom prvenstvu u Nizozemskoj pridružili i kompletirali kolekciju srebrom te broncom Sandra Perković odnosno Nikola Kišanić...

Članica Dinamo Zrinjevca se u finale diska plasirala s petim hicem kvalifikacija (49.49) da bi danas u šestoj seriji bacila rezultat karijere, 55.42 metra; dosad je naime disk najdalje letio do 53.95. 17-godišnjakinja je nakon prve serije držala drugo mjesto da bi nakon dva neuspješna pokušaja pala na četvrto, a Talijanku Apostolico i Njemicu Weller prestigla je u petoj seriji bacivši 52.57. U posljednjoj je, pak, priprijetila europskoj prvakinji, Veri Karmišinoj, ali je dvije godine starija Ruskinja obranila svojih 74 centimetra prednosti(56.16).

Nešto ranije je također član Dinama osvojio treće mjesto hitnuvši kuglu na 19.63 čime je izjednačio svoj osobni rekord. 19-godišnjak se u finale plasirao s trećim rezultatom, a postolje je osigurao u posljednjoj, šestoj seriji prestigavši Potugalca Silvu za sićušna tri centimetra. Europski je prav inače postao Rus Aleksandar Bulanov.

Jutros je još Mirko Mičuda osvoji 10. mjesto bacivši kladivom 66.03 u posljednjoj trećoj seriji. Varaždinac je jedini danas donekle kiksao jer se u finale plasirao kao sedmi s hicem na 67.89 (da ga je ponovio, međutim, napredovao bi samo za jedno mjesto ispred Francuze Megea). Zlato je osvojio Finac Arno Laitinen (71.94).

Riječanka Arna Erega je 100 metara s preponama istrčala za 13.65 (jednako kao i Njemica Roleder) te osvojila 5. mjesto - napredak u odnosu na kvalifikacijsko vrijeme 13.77 i samo devet stotinki slabije od osobnog rekorda za dva dana 19-godišnjakinje. Sretan rođendan!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!