Nogomet

Hajduk i Tobol iznenadili Europu

Tomislav Globan • nedjelja, 22.07.2007.

Čini se kako u današnjoj nogometnoj Europi status favorita ne znači više gotovo ništa. U danas odigranim utakmicama trećeg kola Intertoto kupa, Hajduk iz Kule svladao je znatno renomiraniju Leiriju, a do ove sezone potpuno nepoznati kazahstanski Tobol ponovno je iznenadio i svladao grčki OFI.

Kazahstanski Tobol koji je u 2. kolu senzacionalno izbacio češki Slovan Liberec nastavio je s iznenađujućim igrama. Danas je u Kostanayu "pao" grčki OFI s otoka Krete. Strijelac jedinog pogotka bio je Baltiev u 27. minuti pa se Tobol nalazi na pragu najvećeg uspjeha u povijesti kazahstanskog klupskog nogometa – osvajanju Intertoto kupa.

Veliki posao obavio je i srpski Hajduk iz Kule. Na beogradskoj Marakani svladali su Leiriju i u Portugal sljedećeg vikenda putuju s prednošću 1:0. Kuljani, koji su na putu do 3. kola deklasirali Maribor, do pobjedničkog su pogotka stigli u 42. minuti, a strijelac za veliko slavlje u Beogradu bio je Perić.

Blackburn Rovers imao je najlakši posao. Protiv litavske Vetre koja se u 3. kolo plasirala zahvaljujući poljskim huliganima, Englezi su u Vilniusu slavili 2:0. Zahvaljujući strijelcima Benniju McCarthyju i engleskom U-21 reprezentativcu Mattu Derbyhireu Blackburn je samo na korak do 2. pretkola Kupa Uefe u kojem su lani igrali šesnaestinu finala.

U Stockholmu su remi bez pogodaka odigrali Hammarby i Utrecht, a zadovoljniji svakako mogu biti Nizozemci koji su tek u fazi priprema za sljedeću sezonu, dok Šveđani igraju već drugu polovicu svojeg prvenstva. Ipak, 0:0 je varljiv rezultat jer Hammarbyju u uzvratu "igraju" dva znaka - pobjeda i remi, dok će Utrecht morati juriti pobjedu.

Intertoto kup, treće kolo:
Vetra (Lit) – Blackburn Rovers (Eng) 0:2, Hajduk Kula (Srb) – Leiria (Por) 1:0, Hammarby (Šve) – Utrecht (Niz) 0:0, Tobol Kostanay (Kaz) – OFI Kreta (Grč) 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!