Automoto

Rydell debitira na novoj stazi

Kristian Hohnjec • nedjelja, 22.07.2007.

Rickard Rydell po prvi će puta sjesti u Chevrolet Lacetti u utrci na stazi u Anderstorpu. Staza na kojoj su se nekad vozile utrke formule 1 debitira u kalendaru WTCC-a, a ujedno predstavlja četvrtu i posljednju novu destinaciju ove sezone....

Podsjetimo, posljednja utrka u Portu protekla je u potpunosti u znaku Chevroleta koji je po prvi puta osvojio sva tri mjesta na podiju. Utrka je završila s istim poretkom kako je i krenula - Alain Menu, Rob Huff i Nicola Larini zadržali su pozicije s početka, ne dopustivši protivnicima da se približe podiju. Sada će se slavodobitnoj ekipi pridružiti i Rydell, koji će kao i svi početnici imati nešto lakši automobil na startu. Pitanje je hoće li ovaj novak to uspjeti iskoristiti.

"Morat ću promijeniti moju filozofiju što se tiče utrka, sada kada sam vodeći vozač Chevroleta. Prije bih pokušao osvojiti čim više utrka, sada moram biti taktičan. Pripremio sam se koliko sam mogao za Anderstopr i računam na iskustvo Larinija i Huffa, koji su prije vozili ovdje. Kao što sam pokazao u prošlosti, brzo učim", rekao je Alain Menu. Inače u poretku prvenstva dominira BMW, koji ima trojicu svojih vozača na prva tri mjesta u individualnom redosljedu, a jasno vodeći su i u konstruktorskom dijelu.

Nakon dvanaest utrka poredak je sljedeći:
1. J. Müller (BMW) 58
2. A. Farfus (BMW) 56
3. A. Priaulx (BMW) 56
4. Y. Muller (SEAT) 39
5. A. Menu (Chevrolet) 38
5. N. Larini (Chevrolet) 38

Poredak konstruktora:
1. BMW 167
2. SEAT 124
3. Chevrolet 111
4. Alfa Romeo 57

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!