Nogomet

Nova zlatna argentinska generacija

Kristian Hohnjec • ponedjeljak, 23.07.2007.

Argentinski mladi nogometaši prvaci su svijeta. Na kanadskom U-20 Svjetskom prvenstvu u finalnom susretu svladali su vrlo dobre Čehe 2:1. Bila je to prava nogometna predstava, s mnogo lijepih poteza, dramatičnim završetkom, a na sceni su bile neke nove zvijezde...

Susret je počeo žestoko, nabrijani Česi dobro su mlatili lagane Argentince po nogama, ali su osim toga iznenađujuće imali inicijativu. Marek Suchy već je u 9. minuti uzdrmao gredu, no na odmor se otišlo bez pogodaka. Česi su naplatili svoju bolju igru u 60. minuti, Martin Fenin zabio je uistinu briljantan gol, te još jednom pokazao o kakvom se potencijalu radi. Stasiti centarfor primio je loptu leđima okrenut golu na rubu šesnaesterca, a zatim u istom pokretu opalio fantastičan, neobranjiv volej u sam desni kut gola Sergija Romera.

Argentincima nije trebalo dugo da se oporave, tek što su Česi pošteno proslavili svoj gol, stigao je odgovor. Sjajnom loptom Ever Banega proigrao je napadača Atletico Madrida Sergija Aguera, a ovaj u stilu starog rutinera vara Radeka Petra i prizemnim udarcem izjednačava. Odluka je stigla u 86. minuti, a junak je bio igrač iz sjene Mauro Zarate, koji je u momčad upao umjesto ozlijeđenog Angela Di Marie. Zarate je također zabio odličan pogodak, udarcem u suprotni kut s 20-ak metara iskosa.

U susretu za treće mjesto Čile je svladao Austriju 1:0, a odlučujući pogodak došao je na isteku prvog poluvremena, kada je nakon ubačaja s desne strane glavom pogodio Hans Martinez. Inače, ovo je prvenstvo ponudilo sjajan nogomet, mnogo je skauta pohodilo kanadske stadione u potrazi za vrhunskim materijalom, a takav je nesumnjivo El Kun Aguero, koji je proglašen najboljim igračem prvenstva.

Finale: Argentina - Češka 2:1
Utakmica za treće mjesto: Čile - Austrija 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!