Automoto

Ducati osigurao paklen dvojac

Maja Giljanović • ponedjeljak, 23.07.2007.

Po okončanoj utrci u kalifornijskoj Laguna Seci, vodeća momčad u poretku konstruktora Ducati je objavio da će se sljedeće sezone pobjedniku američkog GP-a Caseyju Stoneru pridružiti kasno sinoć trećeplasirani Marco Melandri...

24-godišnji Talijan trebao je još na startu 2007./´08. sezone prijeći iz Honde u Ducati, ali je gazda Fausto Gresini koji ga je na iznenađenje mnogih doveo iz Yamahe 2005. godine iskoristio ugovornu klauzulu po kojoj je ponudu konkurencije mogao nadmašiti u roku od dva tjedna. Melandri trenutno u ukupnom poretku dijeli četvrto mjesto s Australcem Chrisom Vermeulenom (113 bodova), a rezultat sezone postavio je u francuskom Le Mansu gdje je upravo iza Australca ubilježio jedini dosad plasman na postolje u ovogodišnjem prvenstvu - drugo mjesto.

Nekadašnji je svjetski prvak u klasi do 250 kubika (2002.) inače Red Bull GP odvezao u nesnosnim bolovima nakon pada u kvalifikacijama prije dva dana, a novi ugovor jamačno stiže kao melem na ranu.

Vodeći, pak, u ukupnom poretku, neprikosnoveni ove sezone, Stoner je produžio trenutno važeći ugovor na još dvije godine, uz opciju produljenja do 2010. dok sudbina veterana Lorisa Capirossija ostaje još uvijek nejasna. Talijan je u kontaktima s Kawasakijem i Suzukijem, ali se ne isključuje ni mogućnost ostanka u Ducatiju. Situacija bi trebala biti jasnija sljedećeg tjedna za kada se najavljuje sastanak s čelnicima momčadi vezano za pripremu Desmosedicija na kojem bi trostruki svjetski prvak (dvaput 125cc i 250 cc 1998.) trebao voziti sljedeće sezone.

Suzuki je s druge strane produljio još godinu dana s Vermeulenom unatoč sve glasnijim spekulacijama o prelasku jučer drugoplasiranog u Apriliju. S obzirom da John Hopkins sljedeće godine prelazi u Kawasaki upražnjeno mjesto drugog vozača po svemu bi sudeći trebao preuzeti Capirossi dok 25-godišnji Australac nije skrivao zadovoljstvo: "Sljedeće sezone pikiram na najviše plasmane iz utrke u utrku i presretan sam da ću u borbu za konačni cilj - naslov svjetskog prvaka - u Suzukijevim bojama".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoSkrolMotoGP

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!