Ostali sportovi

Tri finala plivača, poraz odbojkašica i tenisača

HINA • ponedjeljak, 23.07.2007.

Prvoga dana natjecanja na 9. Ljetnom olimpijskom festivalu mladih (EYOF) u Beogradu hrvatski sportaši su nastupili u četiri sporta, a najbolje rezultate ostvarili u plivanju...

Naši mladi plivači uspjeli su se plasirati u tri A finala, a štafeta 4x100 metara slobodno za dječake je ostala bez odličja zbog diskvalifikacije. Hrvoje Capan, Luka Krnić, Dujam Sablić i Mateo Mužek isplivali su sjajno vrijeme od 3:32.38 minuta, te se nekoliko trenutaka činilo kako su osvojili brončano odličje. Nažalost, prilikom službene kontrole rezultata ustanovljeno je da su nepravilno izveli jednu izmjenu, pa su stoga diskvalificirani.

No, zato je Mateo Mužek s novim hrvatskim kadetskim rekordom na 200 metara leđnim stilom koji sada iznosi 2:08.02 minuta zauzeo šesto mjesto, dok je Dujam Sablić dva puta u istom danu postavljao novi osobni rekord na 200 metara mješovito, te sa 2:11.64 minuta zauzeo osmo mjesto.

Mabel Sulić na 200 metara prsno i Dora Pleština na 400 metara slobodno plivale su u skladu sa svojim mogućnostima, te nastupile u B finalima, dok su Luka Krnić na 100 slobodno i ženska štafeta 4x100 slobodno zapeli u kvalifikacijama.

Prvoga dana atletskih natjecanja održana su dva finala, na 2000 metara sa zaprekama za dječake je Sven Španić zauzeo osmu poziciju s vremenom 6:06.04 minuta što je ujedno i njegov osobni rekord, dok je Ava Marušić u skoku s motkom s preskočenih 3,40 metara zauzela 10. mjesto. Stipe Žunić se plasirao u finale bacanja koplja prebacivši kvalifikacijsku normu u prvoj seriji. Norma je bila 65 metara, a Žunić je ostvario rezultat od 65.83. Finale bacanja koplja je na rasporedu u utorak. Ivana Lončarek je s vremenom 13.94 sekundi osvojila prvo mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini na 100 metara s preponama, te ju u srijedu očekuje nastup u finalu. U utorak će Lončarek nastupiti u kvalifikacijama na 400 metara s preponama.

Nažalost, naši sprinteri nisu uspjeli izboriti ulazak u finale na 100 metara. Anja Grbeš je u konkurenciji djevojčica uspješno prošla kvalifikacije (12.38), ali je u svojoj polufinalnoj skupini bila šesta (12.42), ukupno 13. Marko Padovan se s vremenom 11.34 u konkurenciji dječaka od natjecanja oprostio nakon kvalifikacija.

Ženska odbojkaška reprezentacija svoj nastup na EYOF-u započela je porazom 2-3 (21-25, 26-24, 25-23, 12-25, 8-15) od Poljske, a izbornik Branislav Franić uzrok poraza je detektirao u činjenici da je ovo bila prva službena utakmica ove reprezentacije, te da je u završnici njegovim igračicama nedostajalo iskustva i smirenosti.

Tenisači Ivan Turudić i Antonela Šušak okončali su svoj nastup u pojedinačnoj konkurenciji već u 1. kolu, ali će natjecanje nastaviti u konkurenciji mješovitih parova. Turudić je izgubio od Francuza Giannija Mine sa 0-6, 4-6, dok je Šušak izgubila od Talijanke Valentine Confalonieri sa 4-6, 3-6, no u 1. kolu mješovitih parova Turudić i Šušak su sa 6-3, 7-6 svladali portugalsku kombinaciju Pedro Palha/Charlotte Pires.

U utorak će naši sportaši na EYOF-u nastupiti u šest sportova - atletici, plivanju, biciklizmu, tenisu, gimnastici i odbojci.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!