Nogomet

Deset kanadskih dijamanata

Kristian Hohnjec • utorak, 24.07.2007.

Nedavno završeno U-20 Svjetsko prvenstvo u Kanadi donijelo je slavlje Argentinaca, koji su u finalu bili bolji od mladih Čeha. U nastavku predstavljamo vam 10 dijamanata, koji su zasjeli pod kanadskim suncem, te najavili proboj na svjetsku scenu....

10. Danny Szetela
20-godišnji Amerikanac bio je ponajbolji igrač svoje momčadi. Szetelini roditelji su u Ameriku stigli iz Poljske, a upravo je protiv "svojih" imao najbolju utakmicu na turniru zabivši im dva pogotka. Szetela je niski, brzi napadač, vrlo dobre tehnike. Nastupa za Columbus u MLS-u, a za talentiranog Dannya već se mnogo raspitivao engleski Everton.

9. David Janczyk
Nedavno je moskovski CSKA iskeširao više od četiri milijuna eura za ovoga napadača, te tako nadmašio ponudu madridskog Atletica, a za usluge stasitog i vrnsog strijelca zanimao se i veliki Liverpool. Janczyk je pozornost na sebe skrenuo upravo u Kanadi, nakon čega su mnogobrojne ponude počele stizati na adresu Legije iz Varšave.

8. Edison Cavani
Urugvajski centarfor već je iskusio što znači igrati u Serie A, Palermo ga je ispred nosa oteo Milanu i Juventusu. Dugokosi napadač postigao je dva pogotka u Kanadu, a za Palermo je nastupio sedam puta i upisao također dva zgoditka. Krasi ga iznimna snalažljivost u šesnaestercu i dobra tehnika.

7. Martin Fenin
Fenin neće još dugo nositi dres čeških Teplica nakon impresivnog nastupa u finalu protiv Argentine. Martin je rabijatan napadač, izvrsnog osjećaja za prostor i udarca. U osvajanju drugog mjesta sudjelovao je s dva gola, te bio jedno od najvećih otkrića prvenstva. Njegov gol za vodstvo u finalu dugo će se pamtiti.

6. Maximiliano Moralez
Sićušni, 161 centimetar visoki Argentinac prava je nemam za svaku obranu. Iznimno brz, agresivan s južnoameričkim tehničkim štihom. Na natjecanju je zabio četiri pogotka, te tri puta asistirao. Očekuje se da uskoro napusti redove Racinga i krene u europsku avanturu.

5. Diego Capel
Zabio je jedan gol, te dodao dvije asistencije. Capel je u prošloj sezoni igrao za B momčad Seville u drugoj ligi, ali neće još dugo. Ima bogomdanu lijevu nogu, njegov centaršut pola je gola. Za Diegove usluge zanimali su se engleski giganti Arsenal i Manchester United, a uspoređuje ga se s Juanom Antonio Reyesom.

4. Giovanni Dos Santos
Meksički fantastista nije briljirao, postigao je tri gola od čega dva iz kaznenih udaraca. No, njegov potencijal je zastrašujuć, pravi kreativac, "desetka". Gio svoj talent kali u mlađim uzrastima Barcelone, koja ga je prepoznala na vrijeme. Meksikanac će uskoro postati član seniorske momčadi katalonskog giganta, a 18 mu je godina tek....

3. Freddy Adu
Freddy je prije par godina bio prava senzacija, kao 14-godišnjak uspio je napuniti, inače prazne američke stadione. U međuvremenu silna pompa se slegla, Adu nije oduševljavao svojim igrama. Ipak, u Kanadi je odigrao odlično, a talijanska Gazzetta piše da ga u svoje redove pokušava dovesti Parma. Adu je postigao hattrick protiv Poljske.

2. Alexandre Pato
Brazilci su razočarali, ali Pato je svejedno stigao postići tri gola u četiri nastupa. Patak (nadimak) je bio jedan od najmlađih igrača na natjecanju, budući da je još uvijek 17-godišnjak. Sunarodnjak Kaka osobno ga je preporučio Silviju Berlusconiju, no Alexandre je zasad najbliži Chelseaju, koji je navodno ponudio astronomskih 27 milijuna eura za njegove usluge.

1. Sergio Aguero
Najbolji igrač i najefikasniji strijelac natjecanja. Aguero je nizak, brz igrač briljantne tehnike, što donosi neminovne usporedbe s Maradonom. Kada ga je Atletico Madrid doveo prošlog ljeta za 28 milijuna dolara činilo se pretjeranim, no sada taj posao izgleda kao prava krađa. Zajedno s Leom Messijem trebao bi biti garancija uspjeha Argentine u sljedećoj dekadi. Nadimak El Kun dobio je po liku iz japanskog crtića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!