Nogomet

Higuita ponovno na golu

Petar Plevnik • utorak, 24.07.2007.

Iako se od aktivnog igranja oprostio još prije šest godina, legendarni bivši vratar kolumbijske reprezentacije Rene Higuita odlučio se za povratak među vratnice...

Legendarni vratar, koji će ostati zapamćen po mnogobrojnim ekscentričnim obranama, a ponajviše po tzv. škorpionovom ugrizu, obrani udarca Jamiea Redknappa na prijateljskom susretu Engleske i Kolumbije na Wembleyu 1995. godine, novi je član novog venecuelanskog prvoligaša Guaros de Lare iz Barquisimetoa.

Iako su mnogi ostali iznenađni ovakvom odlukom, sad već 40-godišnji Higuita bio je siguran u svoju odluku: "Ovo je novi izazov u mom životu, a ono što najviše volim je igrati nogomet. Kada sam ranije rekao da se povlačim iz nogometa, to nije bilo zato što nisam bio sposodan za nastavak karijere, već što nisam mogao pronaći klub. Vrlo sam sretan što sam dobio novu priliku u Guarosu i odmah odlazim na pripreme u Cuctu.".

Osim mnogobrojnih obrana te 41 pogotka postignutog u karijeri, Higuita se u nerijetko upuštaoi u mnogobrojne driblinge, a najpoznatiji je svakako onaj na Svjetskom prvenstvu u Italiji, za vrijeme susreta osmine finala protiv Kameruna, kada mu je Roger Milla oduzeo loptu i postigao pogodak, zahvaljujući čemu je Kolumbija i ispala iz daljneg natjecanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

  • Nebo i zemlja

    Piše: Branimir Korać

    Nebo i zemlja

    Bayern je neviđenom lakoćom utrpao Dinamu devet golova, a mogao je mirne duše još barem pet-šest. Katastrofa Dinama, najružniji poraz u...

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!