Nogomet

Preokret Bjelorusa, spas Crnogoraca

Petar Plevnik • utorak, 24.07.2007.

Osim dvoboja Dinamo - Hazar, danas je na rasporedu bilo još pet uzvratnih susreta prvog pretkola Lige prvaka. Jedino iznenađenje priredio je bjeloruski Bate Borisov, nadoknadivši zaostatak od dva pogotka iz Nikozije...

Iako je ciparski Apoel u Borisov doputovao sa prednošću od dva pogotka, bjeloruski prvak uspio je napraviti mali pothvat i plasirati se u drugo pretkolo. Mrežu gostiju načeo je Stesevich u 15. minuti, da bi obrana Ciprana izdržala sve do 15 minuta do kraja susreta, kada Platonov pogađa za 2:0. U produžecima bolje se snalaze domaćini te pogotkom Bliznyeva u 104. minuti osiguravaju nastavak europskog natjecanja.

Korak od sličnog pothvata bio je i litavski Kaunas, koji se iz Crne Gore vratio sa zaostatkom od dva pogotka (3:1). Sjajan početak Litavaca pogotkom u šestoj minuti najavio je Beniusis, a samo 10 minuta kasnije Kaunas je zahvaljujući pogotku Kvaratskhelije imao rezultat koji ga je vodio dalje. Još kad je Ksanavicius u 19. minuti povisio na 3:0, činilo se kako Zetu očekuje pravi potop. Ipak, Crnogorci preko Stjepanovića do odmora smanjuju na 3:1, da bi Zeta produžetke izbjegla pogotkom Četkovića u posljednoj minuti susreta.

Nakon 0:0 u Gruziji, kazahstanka Astana pokazala je na domaćem terenu kako je puno bolja momčad od gruzijskog prvaka Olimpija iz Rustavija. Mrežu gostiju načeo je Kučma u 14. minuti, da bi u nastavku susreta pogocima Tlekhugova u 52. i Zhalmagambetova u 82. došli do uvjerljive pobjede.

Sarajevo i Šerif i uzvratu su upisali rutinske pobjede. Nakon pola tuceta na Malti, Sarajevo je protiv Marsaxlokka slavilo sa 3:1, dok su Moldavci nakon 2:0 kod kuće, u Andori slavili sa 3:0.

Prvo pretkolo Lige prvaka, uzvratni susreti:
Astana (Kaz) - Olimpi Rustavi (Gru) 3:0 (0:0)
Bate Borisov (Bje) - Apoel (Cip) 3:0* (0:2)
Rangers (And) - Sheriff (Mol) 0:3 (0:2)
Kaunas (Lit) - Zeta (Cng) 3:2 (1:3)
Sarajevo (BiH) - Marsaxlokk 3:1 (6:0)
Dinamo (Hrv) - Khazar (Aze) 3:1* (1:1)
*nakon produžetaka

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!