Nogomet

Partizanu se grdo piše

Maja Giljanović • srijeda, 25.07.2007.

Jako je malo manevarskog prostora ostalo čelnicima Partizana da diplomatskim kanalima pokušaju preinačiti, po svemu sudeći konačnu, odluku o izbacivanju srpskog kluba iz daljnjeg natjecanja Kupa uEFA...

S obzirom na izrazito nepovoljni izvještaj specijalnog izaslanika UEFE, švicarskog odvjetnika Jean Samuela Leube kojeg su iz Nyona prošlog tjedna poslali u Mostar na visokorizičan dvoboj Zrinjskog i Partizana, vodstvo crno-belih se pripremilo na najgore. Leuba je inače poznat po drastičnim sankcijama poslije izgreda na utakmici Lige prvaka između Valencije i Intera, a UEFI je predočio dokaze o krivici igrača Partizana.

Oni su navodno provocirali domaće navijače majicama s likom ratnih zločinaca Karadžića i Mladića, a također se vrijeđali nogometaše Zrinjskog na nacionalnoj bazi. S druge strane baš za raspirivanje vjerske mržnje Grobari su optužili Mostarce i svu krivnju prebacili na organizatore utakmice i policijske snage koja nije bila u stanju osigurati minimum sigurnosti preko 1000-i njihovih članova.

"Razjareni ustaški policajci ispendrečili su nas psujući nam četničku majku i što smo trebali napraviti, glumiti glinene golubove i pustiti da nas ubiju? Srbe u Europi ionako svi vide krivcima za rat u Hrvatskoj i Bosni, stanje na Kosovu, ma i za izumiranje prepelica na Novom Zelandu" (lijepo da ne gube na duhovitosti, op. p.) "pa zašto ne bismo bili krivi i za mostarski incident", stoji u službenom priopćenju navijača beogradskog kluba.

Opseg nereda i broj ozlijeđenih (četrdesetak od kojih je njih šest hospitalizirano s teškim tjelesnim povredama) nakon noći divljanja ulicama Mostara, međutim, po svemu sudeći, isprovocirat će ishod protiv kojeg, izjavio je zamjenik direktora Gordan Petrić, je vodstvo Partizana "učinilo sve u svojoj moći da se ne ostvari".

Debelim dosjeom prijašnjih izgreda koje učestale novčane sankcije proteklih sezona očito nisu spriječile, Srbi su prekrdašili strpljenje glavešina u Nyonu koje Feyenoordu lani u Kupu UEFA te Legiji u prvom kolu Intertota ove godine nisu progledali kroz prste pa, opći je konsenzus, neće ni Partizanu.

Disciplinska se komisija inače trebala sastati tek 9. kolovoza, ali će po hitnom postupku odluku objaviti već sutra oko podneva. Ukoliko se usvoji preliminirani izvještaj delegata utakmice koja je, podsjetimo, završila 6:1 potom Zrinjskog, Partizanu slijedi jednogodišnji izgon iz Europe i drastična novčana kazna te otkaz uzvrata u Beogradu sljedećeg četvrtka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!