Nogomet

Dinamo protiv Domžala

Goran Tomičić • srijeda, 25.07.2007.

Slovenski prvak Domžale bit će protivnik Dinama u drugom pretkolu Lige prvaka. Slovenci su i u uzvratnoj utakmici bili bolji od albanske Tirane. U ostalim utakmicama najzanimljiviji dvoboj odigrali su Žilina i Dudelange...

Domžale su u prvoj utakmici ostvarile prednost od jednog pogotka protiv Tirane, koju su rutinski sačuvali u uzvratu. Gosti su poveli golom Ljubijankiča u 31. minuti, a 15 minuta prije kraja izjednačio je Duro. Pobjedu Domžalama donio je Dario Zahora samo dvije minute kasnije.

Žilina je u prvoj utakmici slavila 2:1 u gostima protiv luksemburškog Dudelangea, ali u uzvratu je odigrana zanimljiva utakmica. Već u devetoj minuti Žilina je povela preko Devatya, a dvije minute kasnije povisio je Lietava. Uvjerljivih 3:0 postavio je Styvar u 29. minuti, a smanjio je Gregorio u 40. i 50. minuti. Na 4:2 je povisio Vomacka u 64. minuti, a osam minuta kasnije goste je na pogodak zaostatka vratio Guthlebera. Samo tri minute kasnije Styvar je svojim drugim pogotkom povisio na 5:3, a konačan rezultat u 82. minuti postavio je Lukić.

Armenski Pjunik je u gostima kod irskog Derry Citya izborio remi bez pogodaka, a tu prednost je iskoristio i pobjedom 2:0 izborio drugo pretkolo. Strijelci su bili Avetisjan u 29. minuti i Hazarjan u 67. minuti. U neizvjesnoj utakmici protiv velškog TNS-a latvijski Ventspils je izborio plasman u daljnje natjecanje. Nakon poraza 3:2 u prvoj utakmici, Latvijci su na domaćem terenu pobijedili 2:1, te prošli u drugo pretkolo zbog većeg broja pogodaka u gostima. Ventspils je poveo preko Ndekija u 19. minuti, a povisio je u 53. minuti Kacanov. U posljednjoj minuti Hogan je donio nadu gostima, ali nije ostalo vremena za izjednačenje.

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Levadia je minimalnu pobjedu protiv Pobede u gostima sačuvala na domaćem terenu. Estonskom prvaku posao je olakšalo isključenje Dameskija u 46. minuti. Finski Tampere u obje utakmice je pobijedio Muratu iz San Marina. Nakon 2:1 u gostima u Finskoj je domaćin pobijedio 2:0 preko Petrescua u šestoj minuti i Niemija 15 minuta kasnije.

Elfsborg je, nakon 0:0 u Sjevernoj Irskoj, na domaćem terenu minimalno pobijedio Linfield. Jedini strijelac bio je Svensson u 32. minuti. Islandski Hafnarfjordur je rutinski u gostima sačuvao pobjedu 4:1 protiv HB Torshavna i remijem bez pogodaka potvrdio plasman u drugo pretkolo.

Liga prvaka, prvo pretkolo, uzvratne utakmice
Tirana - Domžale 1:2, Žilina - Dudelange 5:4, Pjunik - Derry City 2:0, Ventspils - TNS 2:1, Levadia - Pobeda 0:0, Tampere - Murata 2:0, Elfsborg - Linfield 1:0, HB Torshawn - Hafnarfjordur 0:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!