Nogomet

Partizan izbačen iz Europe

Tomislav Globan • četvrtak, 26.07.2007.

Uefa je ostala dosljedna. Nakon varšavske Legije ove, te nizozemskog Feyenoorda prošle sezone, još je jedan klub na najteži mogući način kažnjen zbog nereda navijača. Nemile scene na stadionu Pod brijegom u Mostaru koštale su beogradski Partizan izbacivanja iz Kupa Uefe...

Iako još nije stigla službena potvrda iz Uefe, srpski portal B92 prenosi kako je na jutarnjoj sjednici u Nyonu Uefa odlučila povući najdrastičniji potez. Partizan je izbačen iz Kupa Uefe na godinu dana te mu je "odrezana" novčana kazna od 50.000 švicarskih franaka.

Podsjetimo, Partizan je u utakmici 1. pretkola Kupa Uefe u Mostaru, koja je više puta prekidana zbog nereda na tribinama, pobijedio Zrinjski s visokih 6:1.

Izbacivanjem srpskog kluba, momčad Blaža Sliškovića automatski se kvalificirala u 2. pretkolo Kupa Uefe i čeka ždrijeb 3. kolovoza kako bi saznala novog protivnika.

Ovo je dobra vijest za splitski Hajduk koji je sada još jedan korak bliže statusu nositelja u 2. pretkolu ovog natjecanja. Naravno, pod pretpostavkom da protiv Budućnosti ne dopusti iznenađenje i plasira se u sljedeće kolo.

Za osiguravanje povlaštenog statusa Splićanima je potrebna pomoć Hajduka iz Kule koji u Leiriji brani 1:0 u 3. kolu Intertoto kupa, odnosno andoranske Santa Colome koja s istim rezultatom putuje u Tel-Aviv kod Maccabija sljedećeg četvrtka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!