Nogomet

"Hrvatima plus, nama minus"

HINA • subota, 28.07.2007.

Savjet Novinarskog samoregulatornog tijela (NST) Crne Gore ocijenio je u petak da su crnogorski mediji, za razliku od hrvatskih, neobjektivno i jednostrano informiralii javnost o incidentima koji su pratili nogometnu utakmicu prvog pretkola Kupa Uefa Budućnost - Hajduk, iako je taj susret ranije proglašen događajem visokog rizika.

Dužnosnica tog tijela Vesna Pejović ocijenila je da su pojedini mediji "pali na ispitu profesionalnosti" kada je riječ o izvještavanju, i to zbog prešućivanja. Istaknula je da su građani bili uskraćeni za potpunu informaciju i sliku o tome šta se događalo od Debelog Brijega do Podgorice, te o tome što se zbivalo oko stadiona i na stadionu.

Pejović je kazala da se to posebno odnosi na Televiziju Crne Gore (TVCG), "koja je još jednom propustila priliku da potvrdi da je javni servis, jer je kasno i vrlo šturo izvijestila o sramotnim događanjima u više mjesta na crnogorskom primorju i u Podgorici".

Iako i sama novinar tog medija, ona je navela da su gledatelji u prijenosu utakmice od reportera TVCG mogli čuti da je na stadionu korektna atmosfera, "iako se o korektnosti moglo govoriti samo kada je riječ o igračima na terenu".

"Kao da samo reporter nije čuo preko megafona izvikivane huškačke i vandalske povike", rekla je Pejović, ističući da je reporter imao obavezu da upozori i javno opomene da takvima nije mjesto na stadionu.

Ona je podsjetila da su, za razliku od TVCG, hrvatski javni servisi, kao i neke privatne televizijske stanice, slikom, tekstom i tonom popratile sva događanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!