Nogomet

Guela: "BBB-i naš ponajbolji igrač"

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 30.07.2007.

Obratila su se danas novinarima dva Dinamova igrača od kojih se mnogo očekuje. Marijan Buljat i Franck Manga Guela moraju se tek izboriti za mjesto u prvoj momčadi, ali oni vjeruju kako će Dinamo uspješno proći prepreku u drugom pretkolu Lige prvaka. Osvrnuli su se i na Bad Blue Boyse, za koje Guela smatra da su ponajbolji Dinamov igrač…

Prva utakmica drugog pretkola Lige prvaka protiv Domžala sve je bliža, a danas su se u maksimirskom Plavom salonu na taj susret osvrnuli Marijan Buljat i Franck Manga Guela. Dva igrača od koja se mnogo očekuje, no oni tek moraju izboriti svoje mjesto u momčadi. Buljata je poremetila teška ozljeda na posljednjim zimskim pripremama, dok je Guela tek ove subote odigrao prvih službenih 30 minuta u Dinamovom dresu.

"U potpunosti sam spreman za svih 90 minuta igre i nadam se da ću dobiti priliku. Odluka o mom nastupu isključivo je na treneru i mjesto na klupi neće mi predstavljati problem. Mogu tek reći da ću bilo igrao od prve minute ili ušao tek u nastavku uvijek dati sve od sebe da postignemo što bolji rezultat. Sad mi je najvažnije da je ozljeda iza mene.", kazao je na engleskom Guela, koji je oduševio navijače svojom igrom protiv Zadra.

Slika 1 od 2.
Foto: gnkdinamo.hr

U gotovo jednakoj situaciji je i Buljat, osim što on možda ima i još oštriju konkurenciju na svom desnom boku. "Osjećam se dobro, potpuno sam spreman i nadam se što većoj minutaži, a odluka je na treneru." Kako je Buljat ipak bolje od Guele upoznat s nogometom u susjednim državama, morao je reći pokoju i o slovenskom prvaku. "Ne smijemo ih olako shvatiti, iako smo mi kvalitetnija momčad. Možete biti uvjereni da ćemo pokušati osigurati prolaz već u prvoj utakmici."

Buljat je gledao prvi dvoboj Domžala i Tirane i nisu ga Slovenci posebno impresionirali. "U toj prvoj utakmici kojoj sam gledao na televiziji bili su podjednaki, ali su Slovenci ipak pobijedili. Oni su dobra i čvrsta ekipa koja igra iznimno disciplinirano.", dojam je Buljata.

Gotovo od prve minute otkako se saznalo da Dinamo za prolaz u treće pretkolo mora putovati u Sloveniji, priča se o mogućim navijačkim neredima. Svoj stav o Bad Blue Boysima morali su stoga otkriti Guela i Buljat. "Što kao igrač, što kao gledatelj, prisustvovao sam mnogim velikim utakmicama. Pratio sam na Velodromeu dvoboj Marseillea i Paris SG-a i njihovi navijači nisu bolji od Dinamovih. Bilo je ozračje na utakmici sjajno, ali Bad Blue Boysi su ipak bolji. Bili su nevjerojatni na utakmici protiv Hajduka koju sam pratio protekle sezone, a iako imamo mnogo odličnih igrača, jedan do najboljih su pravo oni.", smatra Guela.

Sličnog stava bio je i Buljat. "Moram se zahvaliti navijačima na podršci protiv Hazara, bili su odlični kao i svih ovih godina. Siguran sam da će se i u utakmicama protiv Domžala pokazati u najboljem svjetlu te pomoći nam svojom podrškom na putu do novih uspjeha."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!