Nogomet

UEFA kaos: Partizan i Zrinjski ipak igraju

Kristian Hohnjec • utorak, 31.07.2007.

Uzvratna utakmica prvog pretkola Kupa Uefe između beogradskog Partizana i Zrinjskog ipak će se odigrati, objavila je danas Uefa na svojim službenim stranicama. Budući da je Partizan uložio žalbu, Uefino disciplinsko tijelo odobrilo je zamrzavanje suspenzije, dok se prigovor Beograđana ne razmotri.....

U svakom slučaju ovo ne znači da je Partizanu vraćen "europski" status, dapače. Uzvratna utakmica će se odigrati zbog mogućnosti da Uefa ipak pozitivno odgovori na žalbu Partizana, čime bi se crno-belima omogućio nastavak natjecanja u Kupu Uefe. Sudeći prema prošlim iskustvima, Partizan se nema čemu nadati. Beograđani priželjkuju da im Uefa kaznu ublaži na igranje tri utakmice pred praznim tribinama i 100 tisuća franaka, međutim takva bi odluka bila presedan.

"Partizan se žalio protiv odluke i zatražio da se njegova suspenzija zamrzne. Prema članku 51 Uefinih disciplinarnih pravila, predsjednik Uefinog žalbenog tijela može odobriti zamrzavanje suspenzije, ako postoje valjani razlozi. Odlučeno je da se odobri takav status, budući da bi u suprotnom moglo doći do situacije da Partizan bude eliminiran čak i u slučaju da njihova žalba bude prihvaćena, pošto nisu odigrali uzvratni susret", stoji u priopćenju krovne europske nogometne organizacije.

Ovom odlukom Uefa je dobila na vremenu, sada će razmotriti sve argumente, a konačna će presuda biti poznata prije početka prvih susreta drugog pretkola, odnosno 16. kolovoza. Podsjećamo, srpski je klub kažnjen s jednogodišnjom zabranom nastupa u europskim natjecanjima i 50 tisuća švicarskih franaka. Izvjesno je da će se susret u četvrtak odigrati, kao i da će Partizan na terenu proći u drugo pretkolo. Međutim, to ne znači da će u njemu i zaigrati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!