Nogomet

"Bit ću zadovoljan ako ne primimo gol"

Nikola Movrić • utorak, 31.07.2007.

Dan uoči utakmice drugog pretkola Lige prvaka između slovenskog i hrvatskog prvaka, domaćini su pripremili konferenciju za novinare na kojoj se okupilo vjerojatno najviše djelatnika medija do sada u Športskom parku Domžale. Iz Domžala za Sportnet.hr Nikola Movrić...

Trener Slaviša Stojanović uoči susreta s Dinamom ima poteškoća oko sastava momčadi, prije svega zbog ozljeda nekih ključnih igrača. "Kako je izgledalo nakon utakmice s albanskom Tiranom, sad je bolje. Igrači su nakon utakmice u Tirani morali primiti infuziju zbog poteškoća s probavom. Osim toga, u momčadi imamo i nekoliko ozljeđenih igrača kao što su Ivan Knezović i Juninho, koji nažalost protiv Dinama neće nastupiti. No, pokušat ćemo napraviti sve kako bi Žinko i Elsner sutra mogli nastupiti."

Slika 1 od 1.
Foto: Nikola Movrić

Unatoč spomenutim poteškoćama, trener Domžala se ipak nada uspjehu i svjestan je važnosti sutrašnje utakmice, te je javnosti poručio: "Zna se što ova utakmica donosi i na takvoj utakmici svaki igrač mora dati najviše što može. Sama činjenica da Dinamo ima bogato iskustvo u brojnim europskim utakmicama govori nam dovoljno, dok su Domžale zasad odigrale samo 12 utakmica. Neću se ni upuštati u spominjanje igračkog kadra, a ni novčanih uvjeta dvaju klubova. Mogu jedino reći kako želja i motiv svakako neće biti upitni, te da će pristup mojih igrača biti na najvišoj mogućoj razini."

Osvrnuo se i na tijek i igru kako će se Domžale suprostaviti Dinamu. "Teško je o tome govoriti. Domžale moraju zaigrati kolektivno kao momčad i dodatno obratiti pozornost na suparnike. Trebat će dobro paziti na najmanje pola Dinamovih igrača. Svi znamo kako opasne pojedince imaju, primjerice Modrić, Etto, Sammir. Zato je besmisleno usredotočiti se samo na jednoga. Kakvu formaciju ću postaviti za sutrašnju utakmicu, još nije poznato. Najradije bih stavio dvojicu u vršku napada, ali još ću razmisliti o tome na treningu. Ne osjećamo pritisak, ali smo svjesni koliko nam ova utakmica nudi. Zadovoljan bih bio kad ne bismo primili gol, no svakako moramo zabiti. Jako važno bi bilo postići gol!"

Na pitanje što misli o pričama i izjavama Dinamovaca o kvaliteti Domžala, koje se moglo pročitati ovih dana po medijima, Slaviša Stojanović je iznio svoje mišljenje: "Hrvati su uvijek bili takvi, samouvjereni, kako u reprezentaciji tako i u klubovima. Ali imaju pravo na to. Za usporedbu, prije dvije godine gostovao je VfB Stuttgart i ni približno nisu u medijima pisali ovakvim načinom", te na kraju dodao kako "hrvatski mediji mogu pisati što god žele, mi ćemo ih pokušati razuvjeriti na igralištu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!