Nogomet

"Očekujem tešku utakmicu"

Nikola Movrić • srijeda, 01.08.2007.

Uoči službenog večernjeg treninga, na kojem su nogometaši Dinama "opipali" teren stadiona, na kojem će se danas suprotstaviti Domžalama, Dinamo je održao konferenciju za novinare. Iz Domžala za Sportnet.hr Nikola Movrić...

Branko Ivanković nije krio zadovoljstvo, te odmah pred brojnim novinarima naglasio: "Očekujem pravi nogomet, pravi sportski događaj, a prema podacima koje imam i gledatelji se jako zanimaju za tu utakmicu. Vjerujem kako će gledatelji doći na svoj račun!"

Novinare je prije svega zanimalo profesorovo viđenje momčadi koja je druga prepreka do željenog uspjeha, do europskog proljeća. Korektno i bez podcjenjivanja iznio je svoje mišljenje o protivničkoj momčadi. "Detaljno smo pogledali utakmice Domžala protiv Tirane i Kopra i imali smo puno toga za vidjeti. Unatoč tome što su iz kluba otišli Sebastijan Cimirotič i Ermin Rakovič, u domžalskom su klubu ipak uspješno nadomjestili spomenute igrače. Možda čak i sa boljim igračima. Prije svega bi spomenuo Zlatana Ljubijankića i Darija Zahoru."

"Kao momčad igraju jako kompaktno svih 90 minuta i to bez nepotrebnog rizika. Prema mojoj procjeni su napad i vezni red najbolji dio momčadi suparnika, što naravno ne znači kako im je obrana loša. Možda je za Domžale poteškoća što za njih neće igrati Juninho, ali imaju kvalitetnih pojedinaca koji ga mogu nadomjestiti. Mogu reći da očekujem tešku utakmicu."

Također treba napomenuti kako je spretno izbjegavao odgovor na pitanje s kakvom će se jedanaestoricom i taktikom suprotstaviti današnjem domaćinu.

Zbog kazne koju je zaradio u uzvratnoj utakmici protiv azerbajdžanskog Hazara profesor Ivanković će ovaj susret morati pratiti s tribina. Na pitanje novinara može li to biti otežavajuća okolnost za Dinamo, kratko je odgovorio: "Zamijenit će me moj pomoćnik Rajko Magić, stručna osoba s iskustvom. Nećemo međusobno komunicirati jer je to zabranjeno, a ionako smo već sve unaprijed dogovorili sve moguće situacije.", kazao je te na kraju dodao: "Mišljenja sam kako ipak ne bi smjelo biti poteškoća oko vođenja momčadi."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!