Nogomet

Domžale Dinamov dan D

Tomislav Pacak • srijeda, 01.08.2007.

Bez obzira na snove o Ligi prvaka ili Ligi Uefe, susretima s najvećim europskim klubovima, Dinamove utakmice sezone ipak su ove s Domžalama. Prolaz garantira još barem dva europska ispita, a ispadanje označava i kraj europske sezone. Dinamo je opet sam sebe postavio u ulogu favorita, hoće li se još jednom opeći ili će konačno HNL formu prikazati i izvan granica Lijepe naše...

Koliko god nepobjediv bio u okvirima HNL-a, Branko Ivanković ne smije zapeti na Domžalama. Prolazak u 3. pretkolo Lige prvaka minimalni je Dinamov europski cilj ove sezone, sve ispod toga bilo bi promašaj, bez obzira na uspjehe u Prvoj HNL.

Iako su hrvatski klubovi do sada redovito izbacivali slovenske, Dinamo je i na svojoj koži osjetio da to ne ide uvijek lako. Protiv Maribora su se Modri itekako namučili te su tek pogocima Mijatovića i Drpića u zagrebačkoj utakmici uspjeli svladati tadašnjeg slovenskog prvaka. Puno lakše jamačno neće biti ni protiv Domžala koje su protiv Tirane pokazale da su respektabilan protivnik.

Posebno opasnim čini se ofenzivni dio momčadi na čelu s centarforom Ljubijankičem te ofenzivnim srednjakom Jankovićem, a bivšim suigračima prijetit će i Dario Zahora, dinamovac na posudbi u Domžalama.

Dinamo je u HNL-u pokazao zavidnu razinu forme, ali uoči prvog susreta ipak ima dosta zabrinjavajućih situacija. Osim što momčad ne može voditi s klupe zbog izbacivanja protiv Hazara, Ivanković muku muči s ozljedama koje su postale kronični problem maksimirske svlačionice.

Protiv Domžala tako ne može računati na Ćorluku i Vugrinca, kao ni Mandžukića koji je i ozlijeđen i suspendiran, a određene probleme imali su i Drpić, Čale te Vukojević. Maksimirski strateg još se nije odlučio za početnu jedanaestoricu (barem ne javno), a dojam je da mu je najveća dvojba da li u ofenzivni dio vezne linije gurnuti Guelu ili Mikića.

Profesor zna da ga čeka teška utakmica: ""Kao momčad igraju jako kompaktno svih 90 minuta i to bez nepotrebnog rizika. Prema mojoj procjeni su napad i vezni red najbolji dio momčadi suparnika, što naravno ne znači kako im je obrana loša. Možda je za Domžale poteškoća što za njih neće igrati Juninho, ali imaju kvalitetnih pojedinaca koji ga mogu nadomjestiti. Mogu reći da očekujem tešku utakmicu."

Iako će ponuditi tezu da Dinamo svugdje ide po pobjedu, dojam je da bi Ivanković bio zadovoljan remijem u večerašnjem susretu, svjestan da neće biti lako slaviti u Sloveniji. Međutim, koliko god Domžale bile težak protivnik, Ivanković zna da je pred Dinamom imperativ prolaska. Uz pomoć BBB-a Modri moraju doći do povoljnog rezultata uoči uzvrata na Maksimiru...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!