Nogomet

Spektakl na Poljudu

Kristian Hohnjec • četvrtak, 02.08.2007.

Večeras nas na Poljudu očekuje spektakl, splitski je stadion bio rasprodan 30 sati prije početka susreta. Ulaznica za utakmicu Hajduka i Budućnosti najpoželjniji je komadić papira u gradu, a ovakva je euroforija posljednji put vladala prije gotovo četiri godine, kada je Split pohodila talijanska Roma...

Za razliku od tada Hajduk je danas favorit, nakon što je u Podgorici uspio izboriti obećavajućih 1:1. Više od rezultata prve utakmice i protivnika publiku je zapalila igra Bilih protiv Intera, sedam golova, a moglo ih je biti barem još toliko. Trener Ivan Pudar ne vidi bitnu razliku u kvaliteti između momčadi koja je na Poljudu deklasirana i gostiju iz Podgorice: "Za mene su oni isti. Inter je ovdje uvjerljivo izgubio, ali taj Inter ima jednog Kwedija kojeg sam trenirao i kojeg bih uvijek volio imati u momčadi, pa zatim odličnog Kukeca".

Očekuje se dominantni, goropadni Hajduk, a prema Pudaru jedina deviza je "dati čim više golova". Bijeli će danas krenuti bez kalkulacija, iako im prolaz dalje garantira i početnih 0:0. "Opasno je bilo što računati i pouzdati se u to. Moramo igrati od prve minute kao da nam treba pobjeda, kalkulacije su opasne. Imamo mnogo dobrih igrača, moramo odigrati kao u prošlom susretu protiv Intera", rezonira Boris Živković, koji se unatoč mnogim kritikama tijekom priprema pokazuje kao najčvršći stup Hajdukove obrane na startu sezone, a u očekivanju Gorana Sablića i Igora Tudora.

Optimizam prvenstveno počiva na ofenzivnom trolistu, mladom napadačkom duetu Kalinić - Rukavina, te "gospodinu iza njih", kako Florina Cernata voli nazivati Pudar. Jučerašnji trening donio je probleme, Balić i Hrgović nisu trenirali. I dok će s vratarom biti sve u redu, kapetan je iskrenuo zglob, te je njegov nastup upitan. Ukoliko Mirko ne bude spreman, pitanje je tko će ga zamijeniti, budući da Pudar adekvatne, klasnične alternacije za pouzdanog lijevog bočnog nema.

Budućnost u Split ne dolazi upotpuniti poljudsku feštu, dapače iz Podgorice stižu vrlo optimističke najave, kapetan Miroslav Raičević uvjeren je u prolaz: "Čvrsto sam uvjeren da u Splitu imamo veliku priliku za prolazak dalje, pogotovo što će naša igra na Poljudu biti najmanje 20 posto bolja nego u prvom susretu. Splićane respektiramo, ali ne treba ih precijenjivati. Najbolji primjer za to je prvi susret, bili smo informirani kao da iz Splita stiže maltene 11 čarobnjaka. Međutim, Cernat, Rukavina i Kalinić nisu čudovišta. Nakon što se nisu vidjeli u prvom susretu, željet će to nadoknaditi večeras, ali imamo odgovor za njih", prenosi podgorički Dan. Utakmica počinje u 20.15 sati, a Hajduk će uz potporu 30 tisuća fanatičnih navijača pokušati, nakon raznih Debrecena i Shelbourna, konačno preskočiti prvu europsku prepreku.

Mogući sastavi:

Hajduk: Balić - Pelaić, Pandža, Živković, Hrgović - Andrić, Damjanović, Rubil - Cernat - Kalinić, Rukavina.
Budućnost: Vujadinović, Lakić, Vuković, N. Vukčević, Perišić - Raičević, Đurišić, Šofranac, Mugoša, Delić - Sekulić.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!