Nogomet

Hrvatska trojka zna potencijalne protivnike

Bernard Jurišić • petak, 03.08.2007.

Tri hrvatska predstavnika u europskim nogometnim kupovima večeras su saznali svoje potencijalne protivnike u ždrijebu 3. pretkola Lige prvaka i 2. pretkola Kupa Uefe. Dinamo, Hajduk i Slaven Belupo u petak će u ždrijebu u Nyonu saznati svoje nove protvnike...

Dinamo je u srijedu odradio veliki dio posla glede 2. pretkola Lige prvaka pobjedom u Domžalama 2:1, pa s velikim optimizmom mogu čekati ždrijeb 3. pretkola, zadnje prepreke za ulazak u prestižnu Ligu prvaka.

Mogući protivnici našeg prvaka u 3. pretkolu Lige prvaka su: Liverpool (Eng), Arsenal (Eng), Valencia (Špa), Sevilla (Špa), Benfica (Por), Ajax (Niz), Werder (Nje), Celtic (Ško), Lazio (Ita), Anderlecht (Bel), Dynamo Kijev (Ukr), te bolji iz okršaja 2. pretkola Steaua - Zaglebie (prva utakmica 1:0), Zeta - Glasgow Rangers (0:2), Šahtar - Pjunik (2:0), Sheriff - Bešiktaš (0:1) i Levski - Tampere (0:1).

Slika 1 od 2.

Vidljivo je da Dinamo može naletjeti na "neprelazne" poput Liverpoola, Arsenala, Valencije, Seville, ali i da tu ima poneki klub kojem bi "modri" mogli bez pardona izaći na megdan. Jer među nositeljima su primjerice i moldavski Sheriff i finski Tampere, koji su na rubu iznenađenja protiv svojih favoriziranih protivnika u 2. pretkolu.

Hajduk i Slaven će u ždrijebu 2. pretkola Kupa Uefe "strahovati" od iste liste protivnika. 11 je nositelja u Južno-mediteranskoj skupini i svaki od njih može biti protivnik jednom od naša dva kluba.

Mogući protivnici Hajduka i Slavena su: Partizan (Srb), Sampdoria (Ita), Galatasaray (Tur), Atletico Madrid (Špa), CSKA Sofija (Bug), Hapoel Tel Aviv (Izr), Litex Loveč (Bug), Uniao Leiria (Por), Maccabi Tel Aviv (Izr), CFR Cluj (Rum) i Otelul Galati (Rum).

I ovdje ima teško prolaznih prepreka, poput Sampdorije, Galatasaraya ili madridskog Atletica, no donji dio "nositeljske populacije" ipak ne izaziva "drhtanje koljena".

Treba dodati i da još uvijek nije riješeno pitanje suspenzije beogradskog Partizana, pa možda ne bi bilo loše da jedan od dva naša kluba izvuče upravo srbijanskog predstavnika na sutrašnjem ždrijebu. S obzirom da taj klub vjerojatno čeka izbacivanje iz Kupa Uefe, umjesto Partizana išli bismo na sučeljavanje - mostarskom Zrinjskom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!